• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusija opet pobjegla Bajernu na "plus šest"

Autor mondo.ba

Minimalnu, ali izutetno vrijednu pobjedu zabilježila je Borusija iz Dortmunda na gostovanju RB Lajpcigu (0:1) i to majstorskim pogotkom Aksela Vitsela.

Nova godina, stara pobjednička Borusija!

Bajern je sinoć slavio u Sinshajmu nad Hofenhajmom (1:3) i nadao se subotnjem kiksu Borusije u derbiju protiv RB Lajpciga, ali ga nije dočekao, pa su "milioneri" ponovo pobjegli bavarskom timu na šest bodova razlike.

RB LAJPCIG - BORUSIJA DORTMUND 0:1 (0:1)

Slobodno se može reći da je domaći tim u najmanju ruku bio ravnopravan, ako ne i bolji rival tokom većeg dijela 90 minuta utakmice na "Red Bul Areni", ali zgusnut srednji red i čvrsta odbrana gostiju iz Dortmunda nisu dopustili prevelik broj šansi ispred Romana Birkija.

A one prilike koje su izabranici Ralfa Regnika ipak uspjeli da stvore, nisu ih realizovali zbog nepreciznosti Tima Vernera i Marsela Sabicera, dok s druge strane, Dortmund je pogodio u pravo vrijeme i onda dodatno "napao" iz brze tranzicije.

Kad to nije uspjevalo, "milioneri" su povukli ručnu i čekali svoju šansu da dotuku rivala iz eventualne kontre, prekida ili solo akcije.

Gol odluke pripremio je kapiten "milionera" u ovom meču Lukaš Pišček, kojem je ovo bio 200. utakmica u žuto-crnom dresu.

Glavom je poljski defanzivac nakon centaršuta iz kornera u 19. minutu sproveo loptu do Aksela Vitsela, a Belgijanac je snažno šutirao iskosa i uz pomoć prečke pogodio mrežu domaćina - 0:1.

S obzirom da su gosti sa "Vestfalena" prethodnih 12 utakmica slavili kad su na poluvremenu imali prednost, mnogo žešće su krenuli u nastavku i propustili "meč loptu" već u 53. minutu.

U mat poziciji našao se Maksimilijan Filip, ali je sjajno reagovao golman Peter Gulači i ostavio Lajpcig u igri.

Mađarski golman, ali njegov kolega Birki iz Dortmunda obilježili su dobar dio drugog poluvremena i samo zahvaljujući njima dvojici nije viđeno još golova.

Posebno impresivna odbrana Birkija dogodila se u 74. minutu kad je zaustavio udarac Sabicera sa desetak metara iako je napadač Lajpciga bio potpuno sam i morao je mnogo bolje da reaguje u ovoj situaciji.

Najbolju priliku u 90. minutu da dokusuri domaćina, imao je Pako Alkaser, drugi strijelac Bundeslige sa golom zaostatka za Srbinom Lukom Jovićem iz Ajntrahta, ali je njegov udarac zaustavila prečka, pa je Španac ostao na "koti 12".

Ostalo je 0:1 za 14. trijumf Borusije odnosno peti poraz Lajpciga. 

BUNDESLIGA - 18. KOLO:

Augzburg - Dizeldorf 1:2 (0:1)
/Šmid 64 - Dukš 45, Raman 89/

Leverkuzen - Menhengladbah 0:1 (0:1)
/Pli 37/

Frankfurt - Frajburg 3:1 (3:0)
/Haler 36, Rebić 40, Jović 45 - Petersen 69/

Hanover - Verder 0:1 (0:1)
/Rašica 32/

Štutgart - Majnc 2:3 (0:2)
/Gonzales 83, 85 - Askasibar 22, Mateta 28, Hak 72/

Lajpcig - Dortmund 0:1 (0:1)
/Vitsel 19/

u nedjelju

Nirnberg - Herta 15.30

Šalke - Volfsburg

Odigrano u petak

Hofenhajm - Bajern 1:3 (0:2)
/Šulc 59 - Gorecka 35, 45+1, Levandovski 87/

TABELA: Borusija Dortmund 45, Bajern Mihnen 39, Borusija Menhengladbah 36, RB Lajpcig 31, Ajntraht 30, Volfsburg (-1) 28, Hofenhajm 25, Verder 25, Herta (-1) 24, Bajer Leverkuzen 24, Majnc 24, Frajburg 21, Fortuna Diseldorf 21, Šalke (-1) 18, , Augzburg 15, Štutgart 14, Hanover 11, Nirnberg (-1) 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC