• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "iznajmljuje" ime stadiona?

Autor mondo.rs

Nakon što je konačno utvrđeno vlasništvo na stadionu na Topčiderskom brdu, FK Partizan razmišlja o sledećim koracima.

 Partizan "iznajmljuje" ime stadiona? Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Velika pravosudna pobeda Partizana, posle koje je potpredsednik kluba, profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić u šali izjavio: "Sad mogu u penziju".

Višedecenijski spor oko vlasništva nad stadionom na Topčiderskom brdu od juče je stavljen ad akta. Apelacioni sud je doneo konačnu presudu - stadion je vlasništvo FK Partizan. 

A u klubu već razmišljaju šta dalje. Još ranije je najavljena rekonstrukcija stadiona, a Vuletić je danas rekao da postoji mogućnost promene imena (nekada se zvao Stadion JNA, danas Stadion Partizana).

Vuletić najavljuje nešto što se u svetu odavno dešava. Stadioni fudbalskih ili košarkapkih klubova ne nose imena po nekim svojim bivšim igračima, legendama, već se ime daje na rentiranje kompanijama koje to mogu da plate.

Tako, recimo, u Engleskoj Arsenal igra na stadionu "Emirejst" (Emirates), Mančester siti na "Itihadu" (Etihad), minhenski Bajern na "Alijanc areni", Sakramento Kingsi u "Golden 1 centru" (Golden 1 center), itd, itd... Taj model poslovanja se zove "naming rights" (slobodan prevod: pravo na ime).

"Pokušaćemo da brendiramo ime stadiona. Već imamo pregovore sa francuskim fimama, čak i iz Kine koje su raspoložene", rekao je Vuletić Televiziji Prva.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Uporedo sa ovim planom, teku i pripreme za rekonstrukciju stadiona (o čemu detaljno možete da pročitate OVDE).

"Opsežno ćemo učestvovati u rekonstrukciji stadiona. Za potpunu rekonstrukciju, objekat koji je dostojan i Lige šampiona, potrebno je 10 do 15 miliona evra. Država je stala na stanovište da bi Crvena zvezda i Partizan kao najveći klubovi mogli dobiti taj novac, ali Partizan neće sedeti skrštenih ruku", rekao je Vuletić.

Podsetio je da je Partizan 2007. godine imao gotov projektni model za rekonstrukciju stadiona sa završenom finansijskom konstrukcijom. Taj projekat je "gurao" nekadašnji generalni sekretar FK Partizan Žarko Zečević, ali...

"I, onda se dogodila tužba ministarstva, te iste godine. Da li je to slučajno? Nisam siguran, mislim da nije. Korespondiralo je sa nekim namerama da se Partizanu oduzme šansa za rekonstrukciju stadiona", naveo je potpredsednik fudbalskog kluba Partizan. 

KOMPLETNU PRIČU O SPORU OKO STADIONA PARTIZAN PROČITAJTE OVDE

Sportsko društvo Partizan je od ponedeljka pravosnažno vlasnik stadiona u Humskoj, objekata veslačkog kluba na Adi Ciganliji, kao i imovine odbojkaškog i košarkaškog kluba na Kalemegdanu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC