• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Tadić našao posao Murinju

Autor mondo.rs

"Perezu je potrebna 'bomba' kako bi smirio navijače", rekao je arhi-rival aktuelnog predsednik Reala.

Arhi-rival moćnog Florentina Pereza, Ramon Kalderon, omiljeni je sagovornik madridskih sportskih novinara u danima posle Realovih posrtanja, a skoro ih nije bilo ovoliko.

Četvrti poraz u nizu u Madridu, posle onih od Đirone (1:2) i dva puta Barselone (0:3, 0:1), ohrabrio je Perezovog prethodnika na mestu predsednika kluba da, čak, najavi povratak Žozea Murinja na "Santijago Bernabeu".

VIDEO: BESNI NAVIJAČI REALA!

Nije došao da bi otišao

"Nisam došao u Real da olako odustanem. Sezona se nastavlja, i dalje imamo prvenstvo. Ova sezona je teška, ali sada treba da pokažemo srce i karakter, ali i hrabrost", rekao je sinoć drugi trener "kraljevića" ove sezone, Santijago Solari. Njegov prethodni Đulen Lopetegi i on "napravili" su 12 bodova zaostatka za Barselonom u Primeri, ispali iz Kupa kralja upravo posle dvomeča sa najvećim rivalom, a potom i prekinuli trogodišnju dominaciju u Ligi šampiona pod vođstvom Zinedina Zidana.

Štaviše, Kalderon tvrdi da je Perez uveliko u kontaktu sa trenerom sa kojim se nije baš prijatno rastao 2013. godine posle tri "tanke" zajedničke sezone u prestonici Španije.

"Perezu je potrebna 'bomba' kako bi smirio navijače", rekao je Kalderon tokom gostovanja na jednoj madridskoj radio stanici.

U utorak uveče, tokom fudbalske magistrature Dušana Tadića na kultnom stadionu, uočljive su bile zastave sa Murinjovim likom, sporadično su se čula i skandiranja bivšem treneru, a sve je mogao jasno da vidi i čuje i aktuelni šef, Santijago Solari.

Kalderon ne dovodi u pitanje njegov odlazak iz kluba.

"Murinjo je jedini trener kog poštuje", rekao je Kalderon, kog je Perez pobedio na izborima početkom 2009. uprkos tome što je tadašnji Real Madrid sa sportskim direktorom Predragom Mijatovićem osvajao titule u sezonama 2006/07 i 2007/08.

"FRANCE FOOTBALL" I "L'EQUIPE" SLOŽNI: DESETKA!

EKSKLUZIVNO NA MONDU: KAKO JE DUŠAN POSTAO SILNI

SINOĆ U MADRIDU: KRAJ JEDNE ERE

ONA JE SINOĆ PLAKALA, ONI NISU SPAVALI


Ispostavilo se da je isto toliko osvojio pod Perezom, ali u narednih deset godina!

Jednu, u sezoni 2011/12, doneo je upravo Murinjo.

"Nemam dilemu oko toga ko je prvi izbor predsednika. Razgovarali su pre nekoliko nedelja, a pre toga su pričali i kada je odlazio Zinedin Zidan. Murinjo je tada još bio u Mančester junajtedu i odgovorio je da nije pravo vreme za povratak, ali je i sam ubrzo postao slobodan", pričao je Kalderon, koji očigledno i dalje ima "doušnike" na stadionu sa kog je otišao pre nešto više od decenije.

Za dve i po godine na čelu kluba, između dva Perezova mandata, Kalderon je sportska pitanja prepustio legendarnom napadaču Reala, Mijatoviću, za trenera je postavljen (tj. vraćen) Fabio Kapelo, dovedeni su bili Fabio Kanavaro i Emerson iz Juventusa, Arjen Roben iz Čelsija, potom Rud van Nistelroj iz Mančester junajteda i Mamadu Dijara iz Liona.

Real je u sezoni 2006/07 osvojio jubilarnu 30. titulu zahvaljujući boljem skoru u dva "El klasiko" duela sa Barselonom, koja je imala isti broj bodova i bolju gol-razliku, a o kakvom se klubu radi govori i to što je Kapelo potom "počašćen" otkazom. Svemu je, naravno, doprinela eliminacija u osmini finala Lige šampiona posle 4:4 u 180 minuta sa Bajernom, gde je prevagu doneo gol Bavaraca u gostima (3:2 u Madridu, 2:1 u Minhenu), ali je "pravi" razlog bio taj što ekipa nije igrala "lep fudbal".

A, Poketino?

"Pričaju o njemu. Ali, biće mnogo reči o tome narednih dana pošto navijači ne mogu da prihvate ovakvu situaciju. Prošlo je tri ili četiri meseca tokom kojih smo žalili zbog onoga što smo planirali za tim", naveo je Kalderon, kada je upitan za mogućnost da aktuelni menadžer Totenhema na leto podnese ostavku u Londonu i prihvati se posla u Madridu..

Kalderon je tada ostvario veliku želju, doveo Bernda Šustera za trenera, koji je Kapelovu titulu odbranio impresivno sa osam bodova prednosti nad Viljarealom i 18 nad Barselonom, ali je i sam ispao već u osmini finala Lige šampiona posle dva poraza od Rome (1:2 u Madridu, 2:1 u Rimu). Madridska javnost već tada mu je "okačila omču oko vrata", a stolicu su "povukli" promenljivi rezultati na startu sezone 2008/09.

U to vreme uveliko je trajala Perezova kampanja, tokom koje se zahtevna Realova publika ponovo "primila" na ideju o "galaktikosima", pa je do danas ostalo nejasno - ko je doveo Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda.

Hronološki, Perez je bio predsednik kluba još od janaura 2019. i zvanično je on predstavio fudbalera od 94 miliona evra, iako Kalderon tvrdi da su i Kaka i Ronaldo njegova pojačanja, jer su - tvrdi - poslovi sa Milanom i Junajtedom uveliko bili dogovoreni i pre toga.

Upitan o drugim mogućim kandidatima, Kalderon je pomenuo trenera Totenhema Maurisija Poketina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC