• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partija života Dušana Tadića: Poslao Real u istoriju!

Autor mondo.rs

Noć za sva vremena. Blistao je srpski vezista u Madridu, dao gol, dva namestio i prekinuo trogodišnju vladavinu "kraljevskog kluba" Evropom!

Dušane, majstore!

Godinama i godinama će se prepričavati partija srpskog čarobnjaka na "Santjagu Bernabeuu", gde je dirigovao igrom Ajaksa, vratio ga tamo gde nije bio od 2003. i skinuo krunu najdominatnijem klubu Lige šampiona u ovoj deceniji. I u istoriji.

U prvim revanšima osmine finala:

Real Madrid - AJAKS 1:4 (prvi meč 2:1)
/Asensio 70' - Ziješ 7' Neres 18', Tadić 62', Šene 72'/

Borusija Dortmund - TOTENHEM 0:1 (prvi meč 0:3)
/Kejn 49'/

Podsetio je Tadić navijače Reala kako je na istom terenu igrao Zinedin Zidan. U Zizuovom stilu je u 18. minutu "okrenuo" Kazemira i namestio gol "kopljanika" za 2:0, nakon što je prethodno asistirao i za vođstvo Holanđana, sjajnom i brzom reakcijom u kaznenom prostoru.

Dušanov dribling, okret oko Brazilca i savršen pas ka Davidu Neresu za 2:0, u Holandiji su odmah prozvali "asistencijom decenije"!


Bajkovit nastup "desetke" srpske reprezentacije nije zaustavio ni VAR, jer kao da je bilo suđeno da partiju za sva vremena zaokruži i golom, koji je postigao u 62. minutu, da postavi ogromnih 0:3!

Sudija Feliks Brih konsultovao je pomoćnike, a oni su utvrdili da lopta nije napustila teren na početku akcije, pre nego što je došla do majstora iz Bačke Topole, da on još jednom pokaže koliko zna.

Prihvatio je na ivici kaznenog prostora, napravio jedan dribling i poslao je tamo gde Tibo Kurtoa nije mogao da je dohvati - u gornji levi ugao.

Real Madrid, koji je večeras branio i titulu i prednost, uspeo je da se posle toga bar malo trgne, da smanji zaostatak golom rezerviste Marka Asensija, ali je vezista Lase Šene golčinom iz "slobodnjaka" postavio konačnih 4:1 i prvi put ostavio "kraljeviće" bez četvrtfinala posle devet godina.

Spektakularan uspeh Ajaksa i meč u kojem je konačno prekinuta dominacija "kraljevskog kluba" ostaće upamćeni kao noć Dušana Tadića! Samo spletom okolnosti nije je završio sa bar još dve-tri asistencije, jer je svakim kontaktom sa loptom zbunjivao saigrače Luke Modrića, iz napada u napad pokazivao je klasu i uvek je bio bar za korak ispred čuvara.

Predstavom za pamćenje, Dušan je stao u red besmrtnih majstora koji su trčali čuvenim madridskim stadionom.

Real: Kurtoa - Karvahal, Naćo, Varan, Regilon - Kazemiro (od 87' Valverde), Kros, Modrić - Lukas Vaskez (od 29' Bejl), Vinisijus (od 34' Asensio) - Benzema

Ajaks: Onana - Mazraui (od 83' Fejtman), De Liht, Blind, Tagljiafiko - De Jong, Šene (od 73' De Vit) - Ziješ, Van de Bek, Tadić - David Neres (od 74' Dolberg)

U drugoj utakmici večeri, Totenhem je u Dortmundu rutinski odbranio prednost iz Londona (3:0) i golom Harija Kejna na perfektnu asistenciju Muse Sisoka postavio konačnih 0:1.

Tako smo dobili prva dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona, a parove ćemo saznati na žrebu, 15. marta.

UŽIVO:

- KRAJ UTAKMICA! -

84' Promašaj koji je najbolje oslikao trenutno stanje Reala. Modrić, Benzema i Bejl su bili praktično sami ispred golmana, sa samo jednim čuvarom pred sobom, ali ni to nisu uspeli da iskoriste i da postignu gol.

73' AJAKS VODI 4:1! Lase Šene je gađao direktno iz slobodnog udarca sa leve strane, iznenadio Kurtou, prebacio ga i doneo Holanđanima veliku, veliku prednost...

71' Real se ne predaje! Marko Asensio je namestio nogu i savladao Onanu, da probudi nadu "kraljevskog kluba" da će ostati u Ligi šampiona. Madriđanima su sada potrebna još dva gola.

63' NEMA STAJANJA, TADIĆ JE DAO GOL! Bacio je Real Madrid na konopce! Posle dve asistencije, sada je prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora i pogodio gornji levi ugao! Velikih 3:0 za Ajaks nije poništila ni VAR tehnologija. Lopta je na početku akcije napustila teren, ali nije celim prečnikom.

59' Još jedan zicer za Real i još jedan promašaj. Karim Benzema utrčao je sa leve strane i promašio dalju stativu.

51' Dušan igra PERFEKTAN meč. Samo spletom okolnosti nije namestio i treći gol Ajaksa. Kod prvog šuta je Van de Bekov šut odbranio Kurtoa, a kod drugog pokušaja je bio mali ofsajd.

- Ovo je veče Dušana Tadića!

49' Početkom drugog dela, Totenhem je poveo u Nemačkoj i praktično još jednom "overio" prolaz. Strelac je bio Hari Kejn, posle perfektne "dubinske" asistencije Muse Sisoka.

- Na Realovom stadionu večeras je i Slaviša Jokanović. Sigurno uživa u maestralnoj Tadićevoj igri.



43' Opet se trese okvir Ajaksovog gola! Bejl je utrčao duboko u kazneni prostor po levoj strani, šutirao visoko i pogodio stativu.

41' Prva prilika za Marka Asensija. Bejl mu je poslao upotrebljivu loptu u kazneni prostor, a Španac je gađao iz prve. Međutim, Dejli Blind ga je na vreme zaustavio.

35' Ziješ i Neres prave ogromne probleme odbrani Reala. Svaki put kada Ajaks krene u napad čini se da je gol "u vazduhu". Tadić je umalo i postigao gol - za malo je zakasnio na loptu sa leve strane.

34' Neverovatno. Real mora da napravi i drugu prinudnu izmenu praktično u pet minuta, jer se i Vinisijus povredio. Umesto njega u igru ulazi Marko Asensio.

28' Prva, prinudna izmena u Realu. Geret Bejl ulazi u igru umesto povređenog Lukasa Vaskeza. Španac je pokušao, ali ne može da nastavi.

21' Fenomenalna kontra Ajaksa, zicer šansa za Neresa i neuspeo pokušaj da "potkopa" loptu i prebaci Kurtou. Umalo je bilo 0:3!

18' AJAKS VODI 2:0 PROTIV REALA! KAKVA PARTIJA DUŠANA TADIĆA! "Okrenuo" je jednog domaćeg igrača, pa kao na igrici predriblao Kazemira i asistirao preciznom Davidu Neresu. Obišao je Brazilac Kurtou i zatresao mrežu!

Pamtiće se dugo, dugo ovaj dribling srpskog čarobnjaka.

7' AJAKS VODI! Toni Kros je katastrofalno reagovao, izgubio loptu ispred Ziješa, kome je Dušan Tadić asistirao za pogodak!

4' Prva velika šansa za Real! Varan je skočio na centaršut Vaskeza, dobro šutirao glavom i pogodio prečku.

1' Utakmice su počele.

Sastavi:

Dortmund: Birki - Volf, Akanži, Dijalo, Gereiro - Vitsel, Vajgl - Sančo, Geze, Rojs - Alkaser.

Totenhem: Loris - Aldervejrld, Davinson Sančez, Vertongen - Vinks, Sisoko, Orije, Dejvis - Eriksen - Son, Kejn

Kao što je poznato, Real će nastupiti bez suspendovanog kapitena Serhija Ramosa, jer je u Amsterdamu 13. februara namerno "čistio kartone" i primorao sudiju da ga kazni parnim žutim kartonom, da bi ušao u četvrtfinale neopterećen suspenzijom. Međutim, UEFA je reagovala, kaznila njegovu očiglednu nameru i izrekla mu zabranu nastupa i večeras i u prvom meču naredne faze, u slučaju da "kraljevski klub" do nje stigne.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona zakazan je za petak, 15. mart.

Poznato je da su mnogi bili kivni na VAR tehnologiju posle prve utakmice i da je bilo glasnih optužbi da je favorizovala branioca titule, ali je Real ipak pobedio i nastavio odbranu najvrednijeg, "ušatog" pehara, koji je osvojio rekordnih 13. puta u istoriji, tri puta u nizu u poslednje tri sezone, kao i četiri puta u periodu od proleća 2014. do proleća 2018.

Sa druge strane, ekipa srpskog veziste Dušana Tadića istrčaće na "Bernabeu" motivisana da još jednom napravi neprijatnu noć navijačima Madriđana, koji su prošle sedmice videli uzastopne poraze od Barselone - upravo u domu Reala.

Meč na stadionu šampiona Evrope sudiće Feliks Brih, arbitar koji nije po dobru poznat srpskim ljubiteljima fudbala. Istovremeno, tačno u 21 čas u Dortmundu će znak za početak utakmice dati njegov kolega, Dani Makelele. Posle Holanđaninovog zvižduka, Borusija će pokušati da napravi velepreokret i da bar proba da iznudi produžetke posle londonskih 3:0 za Totenhem.

Ostanite uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC