• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vestbruk bjesnio, prijetio paru kraj terena

Autor mondo.rs

"S**baću vas!", vikao je nekadašnji MVP gledaocima iz prvog reda.

Tenzija na NBA terenima.

Rasel Vestbruk, najkorisniji lige za 2017. godinu, ponovo je ušao u klinč sa gledaocima iz prvog reda, s tim da je sada bilo i uvreda, prijetnji...

Tokom pobjede svog tima na gostovanju Juti (98:89), eksplozivni košarkaš je u jednom trenutku prijetio da će "s**bati" gledaoca i njegovu suprugu.

Tim riječima, on je odgovorio na, kako je objasnio, "potpuno besramne" komentare koje je čuo za vrijeme druge četvrtine, kada se zadesio kraj klupe svog tima.

"Kunem se Bogom, s**baću i tebe i tvoju ženu. Kunem se u sve što volim. Obećavam ti to", rekao je Vestbruk i bio snimljen dok je to izgovarao.

Poslije utakmice, objasnio je tu situaciju iz svog ugla.

"Taj čovjek mi je rekao: 'Sagni se na koljena, kao što si i navikao'. To je bilo rasistički i uvredljivo. Što se mene tiče, neću dozvoliti da neko vrijeđa moju porodicu. Prosto, mislim da bi nešto trebalo da se uradi. Mora da postoje neke posljedice za takve ljude, koji dođu na utakmicu i kažu sve šta hoće. Ne mislim da je to fer prema igračima. Ne samo prema meni, već i prema svima".

Sjajni košarkaš ne pristaje da promijeni ili bar ublaži mišljenje, već ističe da bi opet isto postupio.

"Da moram, sve bih ponovio. Jer ću uvijek stati i braniti se, zbog sebe, porodice, svoje djece, supruge, zbog moje majke, mog oca... Svaki put ću uraditi isto. Očekujem i da svako uradi isto... Što se tiče prebijanja njegove žene, nikad nisam stavio ruku na ženu, niti ću. Nikad nisam učestvovao u porodičnom nasilju. Nikad u životu! Međutim, kada je rekao to što je rekao, njegova žena mi je ponovila iste riječi. Tako smo počeli".

"Znam da vi želite bajkovit kraj ove priče, ali važniji je početak. I mnogo je uvredljiviji od onoga što ste čuli!", dodao je Vestbruk, poslije utakmice u kojoj je postigao 23 poena uz 11 skokova i osam asistencija.


Prozvani gledalac, Šejn Kejsel (45), rekao je "ESPN"-u da nije psovao, niti uradio bilo šta uvredljivo.

"Počelo je kao zabava, rekao sam Vestbruku da ohladi ta koljena. Odgovorio mi je da su mu koljena vrela, a ja sam rekao da će mu biti potrebna", objasnio je on i rekao da njegova djevojka nije učestvovala u raspravi.

Juta se oglasila saopštenjem i rekla da je pokrenula internu istragu, a da je navedeni par upozorila zbog ponašanja. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC