Rahimić: Nema kalkulacija, maksimalno se spremamo

Autor:

"Nemamo kalkulacija, za obje utakmice se spremamo na isti način i obje utakmice su nam jednako važne" izjavio je Elvir Rahimić.

0
A- A A+
Elvir Rahimić Foto: FENA/Haris Dedović

Reprezentacija BiH se već treći dan priprema u Sarajevu uoči početka kvalifikacija za Euro 2020. i utakmica sa Jermenjom i Grčkom.

Rahimić ističe da im kiša pomalo remeti planove zbog nakvašenog terena u Trening kampu na Butmiru, ali da igrači zasad odrađuju sve obaveze.

"Spremamo se isto za obje utakmice, maksimalno ozbiljno uz analize protivnika i sigurno da će igrači imati sve informacije i spremni dočekati utakmice. Ne pravimo razlike među protivnicima i važno je da pobedom započnemo kvalifikacije", rekao je Rahimić na pres-konferenciji.

Još jednom je potvrdio da Elvis Sarić neće biti u kombinaciji za ove mečeve, dok ljekari pokušavaju osposobiti Seada Kolašinca već za prvi meč protiv Jermenije.

Reprezentacija će se spremati u Sarajevu do subote kada je na rasporedu meč s Jermenijom na stadionu Grbavica, dok tri dana kasnije u Zenici dočekuju Grčku na Bilinom Polju.

Ostale vijesti