Partizanov "22" odlazi u istoriju: Lazare, igraj duže!

Autor:

"Hajde da dočekam da neko odigra ovoliko utakmica", želja je legende crno-belih.

Partizanov "22" odlazi u istoriju: Lazare, igraj duže! Foto: MN Press

Saša Ilić (41) odigraće još dve utakmice za Partizan i otići u penziju.

Kapiten crno-belih oprostiće se u nedelju od stadiona u Humskoj, na kojem je odrastao, i odlukom "disciplinaca" Fudbalskog saveza Srbije taj oproštaj proći će bez navijača.

Uoči poslednjih nastupa za klub čiji je simbol, Ilić je u Beogradu dobio posebno priznanje na proglašenju idealnog tima Superlige i dodeli individualnih nagrada.

Nakon što je dobio na poklon sat, Partizanov kapiten čestitao je i drugim laureatima - članovima najboljih "11" i Zvezdinom šefu struke Vladanu Milojeviću, proglašenom za najboljeg trenera superligaške sezone.

Za razliku od prethodnih godina, Ilić je ovog puta bez rezerve "prelomio" da završava karijeru, a FK Partizan je nakon toga odlučio da povuče iz upotrebe njegov broj, "22".

"Posle ne znam koliko godina, mogu da definitivno kažem 'da' (završava karijeru). Odluka rukovodstva i ljudi iz kluba je da se broj '22' povuče. Hajde da i ja dočekam u mladim naraštajima da neko odigra ovoliko utakmica koliko sam ja odigrao u Partizanu, što će značiti da će i taj broj biti povučen", izjavio je Ilić.

Nakon jučerašnje (sreda) utakmice u Nišu i Partizanovog ulaska u finale Kupa Srbije, najviše se priča o omladincu Lazaru Pavloviću, kome je Savo Milošević poverio "desetku" na leđima i mesto u startnoj postavi.

Ilićeva poruka za debitanta je...

"Da odigra više utakmica od mene", nasmejao se Ilić.

Tagovi:

Ostale vijesti