Drama u Parizu: Popeo se UZ Ajfelov toranj! (FOTO)

Autor:

Jedna od najvećih svetskih atrakcija - Ajfelov toranj u Parizu - bila je privremeno zatvorena jer se muškarac uzverao uz konstrukciju! Drama i pregovori trajali satima.

Drama u Parizu: Popeo se UZ Ajfelov toranj! (FOTO) Foto: AP Photo/Michel Euler/Tanjug

U ponedeljak u popodnevnim časovima rastrčalo se obezbeđenje, policajci i vatrogasci oko Ajfelove kule, jedne od najznačajnijih turističkih lokacija ne samo u Parizu, već i u svetu.

Svi posetioci koji su se tu zatekli hitno su evakuisani, da bi se utvrdilo da je cela akcija organizovana zbog muškarca koji se SPOLJNOM KONSTRUKCIJOM popeo uz toranj. Na društvenim mrežama svedoci navode da je muškarac prošao dve trećine puta.  

Članovi specijalne planinarske jedinice vatrogasaca i policijski pregovarači na kraju (posle više sati) su nagovorili čoveka da se preda. Jedan policijski zvaničnik je rekao da je čovek pod kontrolom i van opasnosti.


Televizija je uživo prenosila kako vatrogasac i spasilac koji se nalaze na 342 metra visine, odmah ispod najviše platforme tornja, pokušavaju da ubede čoveka da se spusti sa tornja.

Francuska televizija BFM je izvestila kako je on pretio da će izvršiti samoubistvo.

Uprava zdanja saopštila je da će Ajfelova kula biti otvorena sutra kao obično i obećano je da će ljudima koji su imali rezervisane karte biti vraćen novac.

Ajfelova kula je jedno od najposećenijih mesta u Evropi i ove godine slavi 130. rođendan.  Visoka je 324 metra.

Srećan rođendan, lepotice! (GRAFIKA, FOTO)

Ostale vijesti