Tajana Gudenus: Nisam odgovorna za pad Vlade

Autor:

Tajana Gudenus, Banjalučanka o kojoj su pojedini mediji pisali da je svojom "fatalnom privlačnošću" srušila austrijsku Vladu, oglasila se preko svojih advokata.

0
A- A A+
Foto: YouTube/RTRS

Ona je istakla da nije odgovorna za pad Vlade Austrije niti je na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do ostavke Hajnca Kristijana Štrahea.

"Ja nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do političkih posljedica i ostavke vicekancelara Savezne republike Austrije, Hajnca Kristijana Štrahea", navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi dostavljenoj beogradskom listu Kurir.

Pismom se oglasilo i ortačko advokatsko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da "označavanjem naše vlastodavke kao nekoga ko svojom 'fatalnom privlačnošću' utiče na politička dešavanja odnosno označavanjem kao nekoga ko predstavlјa toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovode do 'pada vlade' jedne od vodećih država Evropske unije ona postaje meta i ugrožava se njena bezbjednost"...

Tajana Gudenus, rođena Tajčić, supruga je šefa poslaničkog kluba Johana Gudenusa, koji je Štraheova desna ruka. Opštinski su se vjenčali 2016, a naredne godine upriličeno je tradicionalno pravoslavno vjenčanje u Hramu Hrista spasitelja usred Banjaluke.

Podsjetimo, prošle sedmice Austriju je potresla politička bura nakon objavljivanja snimka na kome se vide vodeći političari desničarske Slobodarske partije Austrije (FPÖ) koji navodno pravi sumnjive dogovore sa navodnom ruskom bogatašicom, a na snimku se pojavljuje i Tajana Gudenus.

Ovaj tajni snimak uzdrmao je austrijsku vladu - vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe je podnio ostavku, a kancelar Sebastijan Kurc raspisao je vanredne izbore.

Tagovi:

Ostale vijesti