• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Treba da nas je sramota!

Autor mondo.rs

"Nismo bili sigurni da li treba nešto da radimo ili ne...", poručio je Dušan Tadić poslije katastrofalne utakmice Srbije u Lavovu (5:0).

Debakl kakav se ne pamti...

Srbija se osramotila u Lavovu i deklasirana je u meču kvalifikacija za EURO2020 od Ukrajine 5:0 (2:0)u utakmici u kojoj niko od igrača u crvenom nije zaslužio prolaznu ocjenu, čak ni oni koji su na okupljanje došli u "top" formi iz klubova.

Zaigrala je Srbija u eksperimentalnom sistemu, to je ostavilo posljedice na svakog aktera meča, pa su igrači koji su bili vodeći u Ajaksu ili Frankfurtu - djelovali kao druge ličnosti.

Nažalost, slabu partiju pružio je i najbolji fudbaler Srbije u tekućoj godini Dušan Tadić koji nije uspijevao da dođe do lopte i pokaže magiju kakvu je demonstrirao čitave sezone kao "kopljanik" dok je njegov tim igrao najljepši fudbal na starom kontinentu.

Najteži momenat u karijeri?

"Jeste...", kazao je Dušan Tadić koji je bio skrhan zbog poraza.

"Jako ružan momenat. Mislim da smo od početka stalno kasnili i da smo se stalno nešto 'uvlačili', da nismo imali presing na njih i...jednostavno smo stalno kasnili, napravili smo od njih da izgledaju moćnije nego što jesu. Užasan poraz".

Potom je značajnije naglasio...

"Treba da nas je sramota zbog ovoga i treba da analiziramo zašto se ovo desilo, kao što treba da budemo kritični prema sebi".

Na dodatno pitanje da pojasno šta je bio problem u igri Srbije, koja je prvi put od dolaska Mladena Krstajića zaigrala u formaciji sa tri štopera, jednim zadnjim veznim i dva napadača i djelovala katastrofalno, Tadić nije dao konkretan odgovor.

"Ne znam kako bih to opisao, jednostavno stalno smo kasnili, isto su više trčali i zalagali se od nas, bolje su stajali od nas, a mi smo sve nešto bili između. Nismo bili sigurni da li treba nešto da radimo ili ne...", rekao je Dušan Tadić i potom još jednom poručio da se utakmica mora dobro analizirati.

Meč je napustio bijesan, zbog čega?

"Na sve sam bio bijesan. Uvijek ću prvo da krenem od sebe, važno je da sebe pogledamo u ogledalo i preuzmemo odgovornost, nikad ne treba tražiti krivicu u drugima, nego prvo u sebe", rekao je Tadić i rekao da je na njega ovaj poraz mnogo uticao.

"Treba da preuzmemo odgovornost i da ovo više nikada ne smije da nam se desi, ovo je jako ružno i jako bolno", zaključio je Tadić u razgovoru s novinarima u Lavovu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC