Borac dobio licencu, stiglo i prvo pojačanje

Autor:

Fudbalski klub Borac dobio je licencu za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za takmičarsku sezonu 2019/2020.

Borac dobio licencu, stiglo i prvo pojačanje Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Nadležna komisija FS BiH nije imala nikakvih primjedbi i poslije duže vremena banjalučki klub je dobio licencu u prvom krugu te će se nesmetano takmičiti u elitnom rangu bh. fudbala.

"Ovo je još jedan pokazatelj da je Uprava kluba radila ozbiljno i temeljno na rješavanju svih problema sa kojima se Borac suočavao svih prethodnih godina. Proteklih dana Uprava na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem je najavljivala da je veliki i najbitniji dio tih problema riješen i da će Borac u zakonskom roku ispuniti sve obaveze, što je danas sa dobijenom licencom dobilo i zvaničnu potvrdu", navedeno je u saopštenju kluba iz Platonove.

U saopštenju se dodaje da crveno-plavi više neće doći u situaciju da strijepe za nastup u eliti bosanskohercegovačkog fudbala.

"Niti u Evropi, kada za to dođe vrijeme", zaključuje se u saopštenju Borca.

Za subotu ujutro zakazana je "prozivka", a prema tvrdnjama banjalučke štampe, Borac je već angažovao nekadašnjeg fudbalera Zrinjskog i Krupe Ivana Crnova (29), koji na Gradski stadion dolazi iz slovenačkog Triglava iz Kranja.

Osim Crnova već nekoliko dana u Banjaluci je i nekadašnji mladi reprezentativac Malija Djudoni Gbakle, koji je osvojio bronzu na Mundijalitu na Novom Zelandu 2015. godine kada su "orlići" postali svjetski prvaci.

Prethodne sezone je bio član Zagreba, a u Borcu je prošao ljekarske preglede i imao odlične rezultate na testovima snage, ali će konačnu odluku o eventualnom angažmanu donijeti stručni štab.

Ostale vijesti