• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo poslao žalbu u Lozanu!

Autor mondo.ba

Sarajevski Željezničar žalio se u ponedjeljak Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani jer nije dobio licencu za nastup u evropskim takmičenjima.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar u skladu s procedurama uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog odluka nadležnih komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA u sezoni 2019/2020.

"Očekujemo da će odluka biti pozitivna u našem slučaju, gdje smo dostavili mnogo dokaza, te generalno načina kako se postupalo tokom selekcije i odabira, te prestupa i očiglednih propusta koji su rađeni na štetu Fudbalskog kluba Željezničar, što je imalo za posljedicu gubitak onoga što smo ostvarili na 'zelenom terenu', ali i štetu koju je klub pretrpio zbog takvog ponašanja", navodi se u saopštenju Želje objavljenom na klupskom sajtu.

Na "Grbavici" su izrazili nadu da će CAS presuditi u njihovu korist.

"Dobijanje pozitivnog odgovora stvara mogućnosti da Željezničar ipak nastupi u takmičenjima pod UEFA okriljem, odnosno svakako da bude osnova za sudske procese u Bosni i Hercegovini i nadoknadu štete od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Ono što je bitno, jeste da je žalba poslana pod oznakom 'hitno', gdje očekujemo da dobijemo odgovor najdalje krajem ovoga ili početkom idućeg mjeseca", istaknuto je u saopštenju Željezničara.

Zbog nedobijanja licence Želje, predstavnik BiH u kvalifikacijama za Ligu Evrope biće bijeljinski Radnik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC