• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH potvrdio: Željo bez evro-licence

Odbijena je žalba FK Željezničar na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova, koja je potvrđena u cjelosti, te je odbijeno izdavanje licence FK Željezničar Sarajevo za učešće u UEFA takmičenjima u sezoni 2019/2020. godine.

 Željezničar-bez-evropske-licence Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbalski klub Željezničar nije dobio licencu za nastup u Evropi naredne sezone, saopštili su zvanično danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH).

Drugostepena komisija za licenciranje klubova N/FS BiH na jučerašnjoj sjednici odbila je žalbu FK Željezničar.

"Odbijena je žalba FK Željezničar na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova, koja je potvrđena u cjelosti, te je odbijeno izdavanje licence FK Željezničar Sarajevo za učešće u UEFA takmičenjima u sezoni 2019/2020. godine", saopšteno je iz FS BiH.

Drugostepena komisija za licenciranja usvojila je žalbe Čelika, Slobode i Krupe, koji su na kraju dobili licence za nastup u Premijer ligi BiH naredne sezone, s tim da je Krupa ispala u Prvu ligu RS na osnovu ostvarenog rezultata u proteklom šampionatu.

Generalni sekretar zeničkog premijerligaša Ismar Huskić istakao je da je Čelik ispunio obaveze i da se sada kreće u potragu za novim trenerom.

"Mi smo ispunili sve obaveze, koje je FS BiH stavio pred nas. Tako da nismo o tome puno ni razmišljali, jer znali smo da imamo sve uslove", rekao je Huskić i dodao da se Zeničani okreću sklapanju tima za narednu sezonu, ali prije svega imenovanju trenera, jer je Turčin Čihat Arslan završio posao u Zenici te se već vratio u domovinu.

U narednoj sezoni BiH će u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona predstavljati Sarajevo. U kvalifikacijama za Ligu Evrope igraće Zrinjski iz Mostara, Široki Brijeg i Radnik iz Bijeljine. Premijer ligu BiH napuštaju Krupa i GOŠK, dok će od naredne sezone u elitnom društvu igrati Velež i Borac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC