Krstajić: Igramo Evropu, a budžet sve manji

Autor:

"Kad se spomenu naši uslovi i budžet, svi gledaju u nevjerici", kaže donedavni selektor Srbije dan poslije žrijeba za Ligu Evrope.

Krstajić: Igramo Evropu, a budžet sve manji Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Poslije odlaska iz Fudbalskog saveza Srbije, doskorašni selektor "orlova" Mladen Krstajić potpuno je usredsređen na obaveze u klubu koji vodi - FK Radnik Bijeljina.

Ovog ljeta, Radnik će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope i u prvom kolu će igrati protiv Spartaka iz Trnave, prošlosezonskog rivala Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom učesnika grupne faze drugog po snazi takmičenja.

Prvi meč biće odigran 11. jula u Trnavi, a revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.

"Plasman u Ligu Evrope veliki je uspjeh za Radnik, s obzirom na to da smo mi mala i skromna sredina, koja nastoji da se kroz fudbal afirmiše. Činjenica je da smo po organizaciji i budžetu daleko ispod nivoa Spartaka iz Trnave, ali nastojaćemo da se u što boljem svjetlu prikažemo sportskoj i fudbalskoj javnosti u BiH i regionu. Sjetimo se utakmica od prošle godine kada je Spartak iz Trnave eliminisao Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, a onda je dobro namučio i Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu", rekao je Krstajić za klupski sajt.

 On je govorio i o finansijskim poteškoćama i uslovima u kojima Radnik funkcioniše.

"Uslovi u kojima mi radimo faktički su van svakih sportskih normi ovog ranga takmičenja. Kada se spomene naš godišnji budžet od nekih 300.000 do 400.000KM i pri tome iz godine u godinu taj budžet je sve manji, svi vas gledaju u nevjerici. Velika je ovo zasluga svih struktura u Radniku, počevši od klupske uprave, administracije a posebno ogroman posao odradili su stručni štab i igrači kojima pripada svako poštovanje i najveća zasluga. Dosta smo osporavani u medijima, ali mi smo jedna mala i kompaktna cjelina koja želi da napreduje iz godine u godinu i tu nas ne može niko zaustaviti. Rezultat nam nije bitan koliko je bitna naša afirmacija u najmasovnijem takmičenju u Evropi", dodao je predsjednik Radnika.

Takođe, Krstajić je zahvalio na podršci Fudbalskom klubu Borac iz Banjaluke i državnom vrhu Republike Srpske.

Ostale vijesti