Banjaluka dobila novu trim-stazu (FOTO)

Autor:

U Banjaluci je završena gradnja nove trim-staze, u vrijednosti 75.000 KM, uz banjalučko šetalište pored rijeke Vrbas, na potezu od mosta Venecija do Rebrovačkog mosta.

Banjaluka dobila novu trim-stazu (FOTO) Foto: Srna

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je obišao novoizgrađenu stazu uz jedno od najpopularnijih šetališta, rekao je novinarima da je najvažnije da su rekreativci na jednom potezu, gdje treniraju, sada dobili bolje uslove.

"Na ovom potezu između dva mosta nalazi se i teretana na otvorenom tako da je to sada jedna prirodna cjelina za rekreaciju", istakao je Radojičić i dodao da je radove i prije predviđenog roka izvelo banjalučko preduzeće "MKR Kremenović".

On je naglasio da je ovo dio onoga što se radi na širem potezu grada, sa rekreativcima i za rekreativce, od Banj brda, Trapista, Parka "Mladen Stojanović" i drugih lokacija.

Podlogu nove trim-staze čini prirodni materijal - takozvani malč, koji je već upotrebljavan na trim-stazi u Parku "Mladen Stojanović".

Predsjednik Atletskog kluba invalida "Vrbas" Duško Tadić rekao je da je ovaj novi prostor za rekreaciju značajan za građane koji se rekreativno bave trčanjem ili šetaju i istakao da je ovo ujedno i promocija zdravog načina života.

Foto: Srna

Tagovi:

Ostale vijesti