• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marakana pamti onaj lob u mreži Danaca!

Autor mondo.rs

Dan prije utakmice protiv Kopenhagena, mnogi navijači Zvezde sjetiće se čuvenog gola Bojana Đorđića u revanšu protiv Odenzea. Sada je analitičar i evo šta kaže o rivalu crveno-bijelih.

 Bojan-Djordjic-gol-protiv-Odenzea-i-komentar-utakmice-Zvezda-Kopenhagen Izvor: MN PRESS

Bojan Đorđić (37) igrao je za Crvenu zvezdu u sezoni 2003/04 kao pozajmljeni igrač Mančester junajteda i iako se nije dugo zadržao, ipak je ostavio dubok trag.

Njegovo ime među navijačima crveno-bijelih uvijek budi emocije na sjajan gol koji je postigao u tadašnjem meču Kupa UEFA, protiv  danskog Odenzea na "Marakani".

Sin nekadašnjeg igrača Zvezde Ranka Đorđića prihvatio je loptu na polovini Odenzea, namjestio se za udarac ka golu ispod južne tribine i postigao jedan od najljepših pogodaka u istoriji učešća crveno-bijelih u evro-takmičenjima.

Ko se ne sjeća tog gola, može da ga pogleda ovdje.

"Period proveden u Zvezdi mi je najljepši u životu. Veliki sam zvezdaš i zadovoljstvo mi je što sam uspio da ponovim uspjeh mog oca. Dok sam bio u Zvezdi osvojili smo duplu krunu, a postigao sam i gol u Evropi. Prepričavam taj pogodak, o lobu protiv Odenzea pričaću i unucima. Na svake 2-3 godine se odmaknem još pet metara, pa sad govorim da sam mrežu zatresao sa 45 metara. Nadam se da će kao i meni i aktuelnim prvotimcima susret sa Dancima ostati u lijepom sećanju", kroz osmijeh je rekao nekadašnji vezista za sajt Crvene zvezde.



Đorđić je danas komentator i TV analitičar, a često je gost Mančester junajteda, sa čijom klupskom televizijom takođe sarađuje.

S obzirom na to da ima švedski pasoš i da je odrastao u Skandinaviji, gdje i danas stanuje, on je dobar sagovornik za priču o Kopenhagenu, koji će od utorka u 20.45 časova biti rival Zvezde u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Danci su uvijek bili fudbalska institucija na Skandinaviji i igrali su uvijek drugačije od Šveđana, Finaca i Norvežana. Dok su ostali pažnju usmjerili ka engleskom stilu fudbala Danci su gledali ka Njemačkoj pa ih umjesto dugih lopti krasi pas igra ukrašena driblinzima. Kopenhagen je dominantan u domaćem šampionatu, osvojio je šest titula u posljednjih deset godina. Sa klupe ih predvodi sjajni trener Solbaken koji preferira formaciju 4-4-2, ali nerijetko zna da taktiku prilagodi rivalu pa u Evropi nerijetko igraju zatvoreno čekajući kontru", objasnio je Đorđić.

Prošle sezone, Đorđić je bio stručni konsultant TV Arena sport za vrijeme Zvezdinog učešća u Ligi šampiona. Sada vjeruje da će ekipa Vladana Milojevića opet moći da se plasira u društvo najboljih.

"Uvjeren sam da možemo da ponovimo uspjeh iz prethodne sezone. Ne smijemo se zadovoljiti jednom godinom u Ligi šampiona i pobjedom nad Liverpulom. Već je osjetan efekat učešća u Evropi i jasno je da moramo da nastavimo u istom smjeru. Sposobni smo da savladamo Kopenhagen, a onda i da vratimo dug Švajcarcima. Neophodno je da podržimo naš tim. Igrači osjete energiju sa tribina i moramo da budemo uz njih", dodao je Bojan Đorđić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC