Humanitarna trka za djecu Pala i Sarajeva

Autor:

U organizaciji Olimpijskog centra Jahorina u subotu je održana druga po redu, humanitarna "Trejl trka za život" na kojoj je učestvovalo oko 50 takmičara.

Humanitarna trka za djecu Pala i Sarajeva Foto: Olimpijski centar Jahorina/promo

Na trci, dugoj 12,2 kilometra, takmičari su uspješno savladali 20 prepreka, a više od 150 prisutnih bodrilo je sve učesnike.

Najspretniji muškarci bili su Marko Kouzul, Adnan Behlulović i Darko Topalović, dok je u konkurenciji žena prvo mjesto pripalo Sanji Kavaz, droplasirana je bila Aida Mulić, dok je treću poziciju osvojila Šejla Kapetanović Jenko.

Osnovni cilj trke bio je humanost jer je prikupljeno oko 1.500 KM za pomoć u radu paljanskom udruženju "Sunce" i "Srce za djecu" iz Sarajeva.

"Kao što znate, ovogodišnja ruta je 12.2 km sa 20 prepreka i usponom od 600 m. Trku smo pripremali zaista dugo i temeljno, prepreke su zanimljive i kreativne, čestitam svim učesnicima na hrabrosti i humanosti. Hvala svima koji su podržali organizaciju trke, prvenstveno radnicima Olimpijskog centra Jahorina koji su naporno radili prethodnih par dana da bi sve funkcionisalo dobro zatim, našim promoterima Srefanu i Nemanji Majdov, hvala i sponzorima koji su se takođe pobrinuli da ovo bude najbolje organizovana trka. Hvala još jednom svima koji su došli danas da nas podrže, hvala predstavnicima udruženja Srce i Sunce nadam se da su se lijepo proveli danas na planini i da će im prikupljena sredstva olakšati rad, a prvoplasiranim trkačima se posebno zahvaljujem i čestitam", rekla je Iva Ivkić, direktorka Olimpijskog centra Jahorina.

Ostale vijesti