Završen osmi FWF: Tri vrele, besane noći… FOTO

Osmo izdanje Fresh Wave festivala je iza nas. Za tri festivalske noći na pet bina nastupilo je preko stotinu izvođača, a kroz festivalski prostor prošlo je nekoliko hiljada ljudi.

Završen osmi FWF: Tri vrele, besane noći… FOTO Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Najveće zvijezde festivala bili su Matador, Pan Pot, Booka Shade, Hernan Cattaneo, Butch, ali i bend Krankšvester, Sajsi MC, Krešo Bengalka, banjalučka Rock Simfonija…

Organizatori kažu da su u Banjaluku stigli posjetioci iz čak 30 zemalja svijeta, a posebno su ponosni na grandioznu binu, kakvu do sada nismo viđali na Kastelu.

Izvođači s kojima smo imali priliku da razgovaramo imaju samo riječi hvale za sam festival. Niko od velikih zvijezda poput Hernana Cattanea, koji je došao iz Argentine, pa do berlinskog dua Pan-Pot nije imao nikakve primjedbe, naprotiv, većina njih je na društvenim mrežama sa fanovima podijelila samo lijepe utiske iz Banjaluke. 

Ove godine ostali smo uskraćeni za nastup Jorisa Voorna, koji je propustio avion, kao i benda Eyesburn, čiji članovi iz objektivnih razloga nisu mogli doći. Ipak, čini se da to nije pokvarilo provod onima koji su odabrali da prethodni vikend provedu na Kastelu.

O nastupima neka umjesto nas govore fotografije i aftermovie, a vi nam u komentarima slobodno pišite svoje utiske sa ovogodišnjeg Fresh Wave festivala.

Ostale vijesti