Zidanov prvi autogol u Realu: Bejl ostaje!

Autor:

Mnogo toga uradio je i postigao i kao igrač i kao trener Reala, ali je ovog ljeta morao da prizna grešku.

Zidanov prvi autogol u Realu: Bejl ostaje! Foto: Handout/UEFA via Getty Images/Guliver

Zinedin Zidan uradio je mnogo toga u prvom mandatu na klupi Real Madrida, dovoljno je reći da je osvojio tri uzastopne Lige šampiona.

Čak i kada je odlučio da ode, uporedo sa Kristijanom Ronaldom, to jeste bila teška, ali ne i pogrešna odluka. Brzo se pokazalo i zbog čega.

Ali, na početku drugog mandata, napravio je i prvu veliku grešku kada je javno izjavio da je tražio odlazak Gareta Bejla iz kluba i dodao da se takve stvari događaju i da je velškom napadaču u više navrata saopštio da sa njim ne računa za sezonu 2019/20.


Zinedin Zidan Foto: Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno


Poslije izjave da je tražio Bejlov odlazak od predsjednika Florentina Pereza, menadžer reprezentativca Velsa rekao je za Zidana da je sramota od čovjeka.

Došao je trenutak da prizna grešku, a to je uradio dan nakon što ga je Bejl na terenu uvjerio da je takav javni nastup bio nepotreban.

"Bejl ostaje u Realu. Svi u ekipi su pozitivni i on je dio tima. Planirao sam da on počne meč protiv Selte, bez obrzira na povredu Edena Azara. Sada je najvažnije da se koncentrišemo na sezonu koja je počela", rekao je Zidan poslije pobjede nad Seltom u Vigu.

Bejl je na toj utakmici bio odličan, asistirao je Karimu Benzemi za pogodak u 12. minutu i podsjetio zbog čega je Real prije pet godina platio 101 milion evra za njega.

Mediji u Madridu, međutim, ne isključuju mogućnost da Real na ovaj način nastavlja da obara cijenu Nejmaru i da u Pariz šalje poruku da nije više zainteresovan, ali da to ne znači da Bejl do 2. septembra neće otići iz kluba, a Nejmar pojačati ekipu.


Ostale vijesti