Anderlehtu nikako ne ide - povrijedio se Kompani!

Autor:

Situacija po klub ne izgleda dobro, a sad se i pogoršala...

Anderlehtu nikako ne ide - povrijedio se Kompani! Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Za slavni belgijski Anderleht, koji je sa 34 titule rekorder u tamošnjem šampionatu, stvari na početku sezone ne idu onako kako je planirano.

Nekadašnji kapiten Mančester sitija Vensan Kompani ovog ljeta je imenovan za trenera-igrača kluba iz Brisela, ali to se u prva četiri kola nije pokazalo kao dobra opcija s obzirom da su osvojena samo dva boda, pa je odlučeno da ekipu sa klupe predvodi Kompanijev pomoćnik Sajmon Dejvis, a da se stameni defanzivac posveti samo igri.

Ipak, trofejni klub ostao je i po završetku prvog meča nakon tog ''manevra'' na istom bodovnom učinku.

U derbiju kola aktuelni šampion Genk je slavio rezultatom 1:0, a da nesreća nikad ne dolazi sama, potvrđuje i – Kompanijeva povreda, zbog koje je morao da napusti teren u 75. minutu!

Dugo se Belgijancu ukazivala pomoć van terena zbog povrede desne noge, ali je na kraju ipak morao da se pomiri sa činjenicom da ne može da nastavi meč, pa je posljednju trećinu drugog poluvremena odgledao držeći kesu sa ledom na bolnom mjestu.

Ostaje da se vidi u kojoj mjeri će ova povreda uticati na Kompanijev nastup u počasnom meču za Mančester siti, koji je zakazan za 11. septembar, na kojem će biti obilježeno Vensanovih 11 godina u klubu sa Etihada, a na kojem će snage odmjeriti tim legendi ''građana'' i ''ol-star'' sastav FA Premijer lige.

Inače, treba reći da Anderleht već sad kasni osam bodova za Brižom i Mehelenom, koji imaju po utakmicu manje, a ove sezone zabilježen je najlošiji start još od kraja dvadesetog vijeka, preciznije od 1998. godine.

Tagovi:

Ostale vijesti