• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić: Nisam došao da budem Džekina zamjena

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Vidjećemo kako ćemo igrati, s jednim ili dva napadača. Razgovarao sam s Džekom i on me uvjerio da dođem", rekao je hrvatski internacionalac nakon potpisa za Romu.

Nikola Kalinić, nekadašnji fudbalski reprezentativac Hrvatske, novo je pojačanje u napadu Rome. U razgovoru za italijanske medije kazao je da u redove "vučice" nije došao da bude zamjena prvom napadaču i kapitenu bh. reprezentacije Edinu Džeki.

Hrvatski fudbaler odbacio je tvrdnje da je potpisao za Romu kako bi bio alternativa Džeki te istakao da ga je upravo bh. fudbaler nagovorio da dođe u Vječni grad.

"Mogu da igram kao usamljen napadač ili u paru s nekim. Roma ima odličan tim. Veoma sam sretan i nadam se da ću se dobro snaći u novoj avanturi", kazao je Kalinić kojeg je Roma dovela na pozajmicu iz Atletiko Madrida, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone za 11 miliona evra.

Ono što mu je jako važno, kao i svakom fudbaleru, je da bude zdrav, a onda će vjerovatno sve doći na svoje mjesto.

"Bio sam zabrinut da se dogovor neće realizovati, ali srećom sada sam ovdje. Imam iskustvo igranja u Seriji A. Ovdje ima jako puno napadača poput Džeke, koji uvijek igraju dobro. Nadam se da ću i ja biti dobar. Vidjećemo kako ćemo igrati, s jednim ili dva napadača. Razgovarao sam s Džekom i on me uvjerio da dođem. Igrao sam i kao lijevo krilo u Fiorentini. U Atletiko Madridu smo igrali s jednim napadačem i dobro je iskustvo raditi s Dijegom Simeoneom", rekao je 31-godišnji hrvatski fudbaler.

Kalinić je karijeru počeo u splitskom Hajduku iz kojeg je išao na pozajmice u Istru i Šibenik, da bi 2009. godine potpisao za Blekburn.

Potom je uslijedio odlazak u Dnjepar, pa dvije sjajne sezone u Fiorentini, nakon kojih je posuđen Milanu. Posljednja destinacija bio mu je Atletiko Madrid.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 42 utakmice i postigao 15 golova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC