Sibirski šaman nije stigao da istjera đavola iz Putina

Autor:

Ruske snage reda uhapsile su sibirskog šamana koji je početkom godine krenuo do Moskve kako bi iz ruskog predsednika Vladimira Putina, "zveri, prijatelja pakla i Sataninog sina" isterao đavola.

Sibirski šaman nije stigao da istjera đavola iz Putina Foto: MONDO/Nikola Janković

Šaman Aleksandr Gabišev koji je krenuo na više hiljada kilometara dugo putovanje kroz Rusiju kako bi isterao đavola iz ruskog predsednika Vladimira Putina uhapšen je u Buratiji, javlja CNN.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešonel saopštila je da je Gabišev sibirski šaman koji je u martu krenuo do Moskve kako bi “iščistio” predsednika Vladimira Putina 2021. godine.

Na svom Instagram nalogu, Gabišev je za Putina rekao da je “zver, prijatelj pakla i Satanin sin” i da kreće u Moksvu kako bi isterao đavola iz njega.

AI navodi da su naoružani i maskirani pripadnici oružanih snaga Rusije opkolili šamanov kamp u blizini sela Vidrino i da su ga odveli u nepoznatom pravcu.

Ruski mediji prenose da je šaman odveden u psihijatrijsku ustanovu gde će biti podvrgnut ispitivanju.

Potparol Kremlja Dimitri Peskov kaže da predsednik nije čuo za šamana i njegovu misiju i sva dalja pitanja je prosledio lokalnim pripadnicima snaga reda.

Ostale vijesti