• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Čelika: Pod imperativom pobjede smo

Autori mondo.ba Autori Fena

"Nismo na nivou da možemo bilo koju ekipu potcijeniti", kaže trener Zeničana Marko Babić.

Nakon dva uzastopna gostujuća poraza, kod mostarskog Zrinjskog (0:3) te u srijedu kod bijeljinskog Radnika (1:2), fudbaleri Čelika sutra će u okviru 11. kola Premijer lige BiH na "Bilinom polju" ugostiti tuzlansku Slobodu (19.00 sati).

Sloboda je pred ovu utakmicu sedma, a Čelik osmi na tabeli, ali oba tima imaju po 12 bodova, koliko ima i Borac na šestom mjestu.

"Naravno da nam se, nakon ta dva poraza, sada stvara imperativ pobjede u sljedeće dvije utakmice, koje igramo kod kuće", kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Marko Babić, koji je u debiju slavio prvenstveni trijumf protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja (1:0).

Međutim, nakon toga ispali su, gostujućim porazom kod Rudara iz Kaknja (0:3), iz Kupa BiH te upisali dva spomenuta prvenstvena poraza.

Babić je napomenuo kako njegov tim protiv Zrinjskog nije bio na nivou, ali smatra da su u srijedu protiv Radnika dali sve od sebe te da su, u najmanju ruku, bili ravnopravni.

"Mislim da nismo zaslužili izgubiti u Bijeljini, ali smo izgubili. Ali, moramo se okrenuti narednoj utakmici i osvojiti tri boda. Mi nismo na nivou da možemo bilo koju ekipu potcijeniti. Imamo svojih problema i s tim živimo, s tim radimo... Trebaju nam ta tri boda protiv Slobode, da sljedećih sedam dana možemo normalno raditi", kazao je Babić.

Smatra kako tim i ne igra tako loše kako to pokazuje učinak na terenu i pozicija na tabeli.

"Bodovni saldo moramo popraviti. Nadam se da će to biti već protiv Slobode, da ćemo upisati tri boda, a onda, i protiv Širokog Brijega, protiv kojeg takođe igramo kod kuće", kazao je Anel Dedić, koji je bio jedini strijelac u Bijeljini.

"Trebao mi je taj gol, zbog čega je zaslužan i trener, gospodin Babić. Do sada sam imao problema, što na terenu, što van terena, što u klubu... Sada se to polako rješava", istakao je Dedić, koji će sutra vjerovatno ponovo nositi i kapitensku traku.

PREMIJER LIGA BIH - 11. KOLO:

Subota:

Tuzla siti - Željezničar (16.00)
Zvijezda 09 - Radnik
Čelik - Sloboda (19.00)

Nedjelja:

Mladost - Sarajevo (16.00)
Zrinjski - Široki Brijeg
Borac - Velež (17.00)

TABELA: Željezničar 22, Tuzla siti 20, Sarajevo 20, Zrinjski 19, Radnik 15, Sloboda 12, Borac12, Čelik 12, Široki Brijeg 11, Velež 11, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC