• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Od prvog minuta napadamo "rođene"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Borca Branislav Krunić i fudbaler Banjalučana Zoran Milutinović podvukli da će na Gradskom stadionu u nedjelju (17.00) od samog starta da napadnu Velež u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kako bi stigli do tri boda.

 Borac - Velež, 11. kolo PL BiH, najava, Branislav Krunić, Zoran Milutinović Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije (ne)zasluženog poraza na "Koševu" od osvajača "duple krune" Sarajeva (1:0), već u nedjelju fudbaleri Borca nastavljaju sa ubitačnim ritmom srijeda - nedjelja, kada na Gradskom stadionu u Banjaluci gostuje mostarski Velež.

"Rođeni" dolaze u Banjaluku osokoljeni dvjema pobjedama, nad Zvijezdom 09 u Ugljeviku (1:2) i protiv dotadašnjeg lidera prvenstva Tuzle siti poslije preokreta (2:1), ali im na ruku ne ide tradicija gostovanja crveno-plavima s obzirom da Velež nije nikad slavio u Banjaluci, otkako se igra zajednička liga.

"Pred nama je duel starih rivala, Velež u posljednje vrijeme igra dobro, ostvario je dvije pobjede i podigli se na tabeli poslije lošijeg starta u prvenstvu. Može da nas raduje što Borac uvijek na Gradskom stadionu igra dobro protiv Veleža, barem dok sam ja bio igrač. Dobro je i što nemamo povrijeđenih ni suspendovanih fudbalera, svi su na raspolaganju za meč. Imamo još trening za uigravanje, pa ćemo vidjeti ko je najbolji za Velež, ali ako budemo imali pristup kao na utakmici sa Sarajevom, mislim da je ovo dobra šansa da upišemo tri boda, koja su nam prijeko potrebna", izjavio je trener Borca Branislav Krunić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prema njegovim riječima, još nije odlučio kojih startnih 11 će suprotstaviti "rođenima", ali je priznao da će ekipa doživjeti "male" promjene.

"Evidentno je da imamo problema sa realizacijom i jasno je da će utakmica biti drugačija u odnosu na onu na 'Koševu'. Moramo da napadnemo i od prvog minuta pokažemo da želimo pobjedu. Da se nametnemo, a sigurno će biti nekih promjena u timu, ali ne velikih".

Krunić je pohvalno govorio o mostarskom klubu, posebno kad igraju u Vrapčićima.

"Neugodan je domaćin, ko je igrao protiv njih u Mostaru i Vrapčićima zna koliko je dole teško igrati. Uvijek imaju veliku podršku navijača i publike, dole narod voli Velež i to se osjeti i pobjeda iz Ugljevika im je dala krila za domaći meč sa Tuzlom sitijem. To je za njih dobra stvar, napustili su dno tabele, ali mislim da nisu ekipa koja u Banjaluci može da se nametne. Vjerovatno će igrati na kontranapade, imaju dva najopasnija napadača Nusmira Fajića i Brandaa, pa ćemo morati veliku pažnju da obratimo na njih. Imaće sigurno dosta prostora, tu moramo da povedemo računa kako ne bismo morali opet da preokrećemo rezultat".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Fudbaler crveno-plavih Zoran Milutinović takođe se složio da Borac mora da napadne Mostarce ako želi da stigne do bodova.

"Mi jednostavno moramo da pobijedimo, nalazimo se u rezultatskoj krizi i ovo je idealan trenutak da izađemo iz nje. Neće biti lako, Velež je dobra ekipa, promijenili su trenera (Feđa Dudić umjesto Ibre Rahimića) i upisali dvije pobjede, podigli su igri na viši nivo. Moramo da odigramo napadački od prvog minuta, ali i da budemo skoncentrisani cijeli susret. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmici i ostvariti cilj, a to je pobjeda", rekao je Milutinović i izrazio nadu da će već u nedjelju strijelci prekinuti post.

"Svaku utakmicu stvorimo četiri-pet šansi, to pokazuje kvalitet, a realizacija će sigurno doći. To je malo stvar i sreće, koja će nadam se da se okrene na našu stranu već u nedjelju".

PREMIJER LIGA BIH - 11. KOLO:

Subota:

Tuzla siti - Željezničar (16.00)
Zvijezda 09 - Radnik
Čelik - Sloboda (19.00)

Nedjelja:

Mladost - Sarajevo (16.00)
Zrinjski - Široki Brijeg
Borac - Velež (17.00)

TABELA: Željezničar 22, Tuzla siti 20, Sarajevo 20, Zrinjski 19, Radnik 15, Sloboda 12, Borac12, Čelik 12, Široki Brijeg 11, Velež 11, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures

Ma koga ćeš ti napasti plavušo , pa dragi Vico čovjek pojma nema

Vultures

Plavuso kazi nesto novo.

Rod

Kako je rodjeni? UPRAVA NAPOLJE

Marko, BL

Gledam pres poslije utakmice Sarajevo - Borac u sarajevu, kako tamošnji novinari rešetaju Krunića, i imaju masu pitanja koje bi naši novinari trebalo da mu postave jer naše naviječe to ustvari zanima. Naše novinarstvo je tanko, pa mi nemamo ni jedno pitanje na presu za svog trenera, a oni za gostijućeg trenera 6-7. Pratite malo konferencije Partizana, tu je preko 20 pitanja novinara. Javnost svašta zanima, a novinari samo otaljaju posao, napišu rekao je biće teška utakmica ali se nadamo pobjedi i na tome završi svaki pres. Ima li iko da pita zašto u Sarajevu kada Borac preuzima inicijativu i stvara šanse on ubacuje i trećeg štopera Runića, koji je to rezon, šta želi postići s momkom koji je nekoč dao autogol i koji je jako nesigura a izbacuje brzonogog krilnog koji nam ko hljeb nasušni treba u tom trenutku za kontre.

Brko

Ajmo. Niste iskoristili ni jednu priliku za brejk u proslim gostujucim kolima i sad dolazi 5 utakmica kuci gdje se mora uzeti barem 13 bodova tj. barem 4 pobjede. Al sami ste krivi jer u gostima igrate bunker i branite neki bod

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC