• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik nakon posjete UKC-u: Potresen sam, želim svima da ozdrave i odu kući

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio je danas u posjeti pacijentima oboljelim od koronavirusa na Univerzitetsko-kliničkom centru RS.

 Dodik nakon posjete UKC-u: Potresen sam, želim svima da ozdrave i odu kući Izvor: mondo.ba

"Došao sam danas ovdje da ljudima koji su oboljeli na ovaj način dam podršku, kao i da se zahvalim zdravstvenim radnicima na naporima koje ulažu tokom ovog teškog perioda. Želim da naglasim da je, uprkos svemu, zdravstveni sektor RS spreman da se iznese s krizom, kao i da Republika Srpska ima zalihe opreme za tri do šest mjeseci", kazao je Dodik.

On se na kraju našalio da je "bilo problematično kako će pronaći adekvatnu opremu za njega tokom posjete".

"Ali vidim da su pronašli kombinezon koji je veći nego što je trebalo", kazao je.

Izvor: Screenshot

Prilikom dolaska u posjetu Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i prije obilaska najugroženijih pacijenata na kovid odjeljenju, Dodik je naglasio da je zdravstveni sistem pokazao sposobnost da prihvati povećan broj pacijenata i servisira sve potrebe vezano za bolesnike.

"Vidjeti ljude u ovom stanju je veoma potresno, mislio sam i znao sam kolika je požrtvovanost radnika, u ime RS ćemo se založiti za neki dio nadoknade za one koji su izloženi svakodnevno virusu", kazao je i dodao:

"Zaista sam potresen. Poželio sam im da svi dođu kući, svojima, i da budu zdravi, a onima koji shvataju olako pandemiju poručio bih samo da pogledaju snimke ljudi koji su juče bili zdravi, a sada su ovdje", kazao je Dodik, nakon što je obišao oboljele.

Izvor: Srna/Radenko Kuprešak

"Čuvajte se, jedini način da ne budete u situaciji da morate na aparaturu je da se čuvate. Nemojte ići na slavlja, nemojte se nigdje zadržavati, držite distancu i održavajte higijenu", naveo je Dodik.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić istakao je da je ova ustanova u posljednjih nekoliko dana primila više od 450 pacijenata oboljelih od kovida 19 i da su više od 50 pacijenata priključili na respiratore, dok su za više od 200 pacijenata pružili kiseoničku podršku.

"Mislim da smo jedan od rijetkih kliničkih centara u regionu koji pod jednim krovom ima 450 pacijenata zaraženih virusom korona. Svi imaju jednokrevetne i dvokrevetne sobe, komfor, svu moguću terapiju i drugu podršku", rekao je Đajić.

On je dodao je UKC među rijetkim centrima koji ima Urgentni centar gdje za sat vremena pacijentima bude urađen CT, rentgen, laboratorija i pi-si-ar dijagnostika kovida 19.

"Mi to sami ne bi mogli bez pomoći institucija Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH. Sve što smo od njih tražili to smo i dobili", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, dokaz da srpski član Predsjedništva sve što obeća i ispuni jeste ova posjeta UKC-u, kojom želi da pruži podršku zdravstvenim radnicima, ali i svim oboljelim.

Đajić je Dodiku zahvalio na svemu što je uradio za zdravstveni sistem i UKC.

(Mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE