• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar": Srbi će biti faktor pomirenja

Autor Dušan Volaš

Srbi će biti faktor pomirenja i radiće na tome da Mostar bude istinski multietnički grad, poručeno je na predstavljanju liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" za Gradska područja Stari grad i Jugozapad.

 Lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar": Srbi će biti faktor pomirenja Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Nosilac liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević rekao je da Srbi okupljeni oko ove liste sada moraju da se bore za ono što drugi odavno imaju u Mostaru.

"Mi moramo da se borimo sada za konstitutivnost, ravnopravnost i pravo na jezik. Svakako da su to osnovne stvari od kojih mi krećemo, a onda iz samog toga idu pravo na posao i pristup budžetima koji su nama do sada bili nedodirljivi", rekao je Milivojević na skupu u hotelu "Mostar".

On je dodao da će na onome ko ispred srpske zajednice uđe u Gradsko vijeće biti ogromna obaveza i teret, ali da će se to raditi sa zadovoljstvom ako mladi ljudi konačno počnu da se zapošljavaju i ako zajednica počne napredovati.

Milivojević je ponovio da srpska zajednica neće ugroziti bilo koga drugog ili oteti drugima nešto.

"Moto naše liste jeste da se ovdje ostane i da zajedno kako mi u srpskoj zajednici, tako i sa svim ostalima, radimo i izborimo se sa svim problemima, ali da radimo samo na ravnopravnim principima, maksimalnom uvažavanju, toleranciji, poštovanju svih prava", rekao je Milivojević.

On je istakao da je krajnje vrijeme da se u Mostaru počne raditi, da se odvoji rad od nerada i da se počne snositi odgovornost.

Nosilac liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" za Gradsko područje Stari grad Budimir Koprivica rekao je da je ovo zadnji momenat kada svi Srbi treba da se ujedine i izgledaju kao jedan, gdje god da živjeli i za koga god glasali.

"Shvatite, ovo je momenat devedeseta - ostati ili otići. To je razlog da se ujedinimo i da pokušamo našeg mladog doktora Milivojevića izabrati. On je čovjek koji će značiti za našu budućnost", rekao je Koprivica.

On je pozvao građane sa lijeve i desne obale Neretve da glasaju za listu "Ostajte ovdje" bez obzira kako se ko zove.

"Ostavimo sve želje koje imamo još nekoliko dana, pa da poslije svega ovoga razgovaramo i dogovaramo. Ovi izbori su nam posljednja šansa da kažemo da nećemo više da budemo građani drugog reda", rekao je Koprivica.

On je izrazio nadu da će Srbi u Mostaru konačno imati ljude koji trezveno razmišljaju.

"Ovo je naša borba za opstanak i dalji život ne samo nas nego i naših potomaka", zaključio je Koprivica.

Kandidat sa liste za Gradsko područje Stari grad Vesna Vukojević poručila je da će Srbi u Gradskom vijeću Mostara biti faktor stabilnosti.

Druga na centralnog gradskoj listi Sonja Žarković Kuzman pozvala je sve građane Mostara da u nedjelju izađu na izbore, jer je ovo, kako kaže, zadnji voz za Srbe.

Nosilac liste za Gradsko područje Jugozapad Dragana Muratović kaže da je cilj liste da se izaberu legitimni predstavnici koje podržava crkva, srpska udruženja i stranke.

Na listi za Gradsko područje Stari grad nalaze se Budimir Koprivica, Borika Bulić, NJegoš Veljančić, Predrag Erbez, Vesna Vukojević i Zorka Kunovac.

Na listi za Gradsko područje Jugozapad nalaze se Dragana Muratović, Dejan Stefanović, Nadina Vujnović, Gordana Kovačević, Igor Žuržinov, Gordana Govedarica, Milorad Matrak, Marijana Muratović, Saša Milićević i Stefan Belović.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE