• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović najavljuje promjenu većine u NSRS: Pregovaramo sa partijama iz vlasti

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović tvrdi da opozicija pregovara sa strankama iz vlasti i da je moguće da do promjene skupštinske većine dođe već ove godine.

 Šarović najavljuje promjenu većine u NSRS: Pregovaramo sa partijama iz vlasti Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Šarović, u saopštenju koje je poslala Srpska demokratstra stranka, tvrdi da je unutrašnja kohezija unutar vladajućih stranaka slaba i da postoji mnogo nezadovoljnih kod stalnih partnera SNSD-a, Socijalističke partije, DEMOS-a, socijalista Gorana Selaka...

"Mi procjenjujemo da je ovo najbolja prilika za smjenu postojeće vlasti i mislim da su 42 poslanika za opoziciju dostižna. To je moguće u 2021. godini. Ovu tvrdnju temeljim na tome da vlast u Republici Srpskoj nema više toliku podršku poslanika i da se kruni ta dvotrećinska većina. Uticaj aktuelne vlasti u društvu slabi i ta kohezija među njima slabi. Mnogo je nezadovoljstva i neke stvari će se očito dešavati u narednih nekoliko mjeseci," rekao je Šarović.

Povezano

Predsjednik SDS priznaje da je opozicija pregovarala sa strankama iz vlasti.

"Svakako je bilo pregovora. Mi ne bismo ulazili u bilo kakav proces po ovom pitanju, a da nismo eventualno razgovarali sa potencijalnim partnerima koji su trenutno u vlasti. Mi nemamo mogućnosti da dođemo do ta 42 poslanika ako ne razgovaramo sa onima koji bi napustili trenutnu vlast. Sada je najzrelija situacija za tako nešto," pojasnio je Šarović i dodao "da su na pragu dogovora sa nekim strankama iz vlasti, a ne samo sa pojedincima."

On smatra da će SNSD biti najslabiji 2022. godine.

"Akcije im rapidno padaju iz mjeseca u mjesec i ne ide im na ruku mnogo toga. Oni su bili bezbrižni, a sada se bave sami sobom. Pravi su ratovi među njima. Na udaru su preletači. Prvi čovjek SNSD-a je u konstantnim problemima i napravio je niz grešaka u posljednje vrijeme," smatra Šarović.

Predsjednik SDS je ponovo spomenuo navodno ''Dodikovo rušenje Vučića''.

"Dodik je precijenio svoju snagu. Možda je to tinjalo i uticalo na to da to povjerenje nije na najvišem nivou i to je moja lična impresija. Špekuliše se oko toga da je možda previše pustio pipke i počeo da solira i pravi vlastite kombinacije kada je u pitanju izbor patrijarha, što je po meni nešto što nije trebao da radi," rekao je Šarović.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ostavka

Pusti šuplju, ne skreći pažnju sa izbora u Doboju i ako ne pobijediš kupi prnje iz SDSa jer vodiš stranku ka ivici cenzusa. Sve manje poslanika ostaje uz SDS a deda se češlja

MONDO REPORTAŽE