• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Neću doći u NSRS, izvještaji objavljeni na sajtovima UN i OHR-a

Autor Dušan Volaš

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nema namjeru da podnosi izvještaj Narodnoj skupštini Republike Srpske o svom radu i sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma u prethodnom periodu

 Incko: Neću doći u NSRS, izvještaji objavljeni na sajtovima UN i OHR-a Izvor: Fena/Arhiv

Svi izvještaji visokog predstavnika objavljeni su na veb stranicama UN i OHR-a, te su tako dostupni i poslanicima u Narodnoj skupštini Srpske, naveli su iz OHR-a, prenosi "Glas Srpske".

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković rekao je da se na ovaj način nastavlja vladarsko ophođenje visokog predstavnika prema građanima BiH, pogotovo prema onima iz Srpske.

"Incko je mogao da dođe u Skupštinu Srpske i izvještaj usmeno podnese poslanicima, bez obzira na to što postoji u pisanoj formi. Vjerujem da se uplašio rasprave u najvišem zakonodavnom tijelu Srpske i pitanja koja bi mu narodni poslanici postavili", istakao je Petković.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica smatra da se radi o bezobraznoj konstataciji.

"Radi se o još jednom ponižavanju, ali ne Narodne skupštine, već Dejtonskog mirovnog sporazuma. Pitao bih da li je i Savjetu za implementaciju mira isto tako rekao", rekao je Mazalica.

Iz PDP-a su naveli da bi voljeli da je Incko došao u Narodnu skupštinu, te da bi mu rekli sve ono što misle da treba da mu se kaže, dok poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak kaže da nije trebalo ni ulaziti u ovu vrstu političkog obračuna s Inckom.

Politikolog Vojislav Savić rekao je da ovakav način komunikacije OHR-a pokazuje veliku dozu bahatosti, što je naročito tragično budući da je riječ o jednoj i vremenski i funkcionalno prevaziđenoj instituciji.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE