• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Budžet vraćen Savjetu ministara na ponovno odlučivanje

Autor Siniša Stanić

Predloženim budžetom nisu predviđena sredstva za borbu protiv kovida 19

 Dodik: Budžet vraćen Savjetu ministara na ponovno odlučivanje Izvor: FENA

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su danas na sjednici Predsjedništva održane konsultacije sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu i da je taj dokument vraćen Savjetu ministara na ponovno odlučivanje.

Dodik je rekao da predloženim budžetom nisu predviđena sredstva za borbu protiv kovida 19.

"Predsjedništvo je odlučilo da vrati budžet Savjetu ministara jer tamo nema nijedne stavke, a prošle godine je bilo, vezano za borbu protiv kovida. Iz Savjeta ministara, gdje su srpski ministri preglasani, došao je prijedlog gdje je stavka za borbu protiv korone usmjerena na povećanje plata i mi smatramo da to treba da se vrati i da se to usmjeri isključivo za borbu protiv kovida", istakao je Dodik.

On je novinarima nakon sjednice Predsjedništva rekao da je ovogodišnji budžet uvećan.

Komentarišući najave da se ponovo traži raspoređivanje Oružanih snaga na granicu sa Srbijom zbog ilegalnih migranata, Dodik je rekao da je to pitanje skinuto sa dnevnog reda.

Dodik je naglasio da Oružane snage neće izaći na granicu, pogotovo ne prema Srbiji.

"To sam davno rekao. Iluzorno je očekivati da se promijeni taj stav. Borba protiv ilegalnih migranata mora da bude usmjerena na nekim drugim principima, a ne principima uspostavljanja bedema između Srbije i BiH, protiv čega sam ja i protiv čega je Republika Srpska", poručio je Dodik.

On je naveo da je održana redovna sjednica na kojoj je ostao neriješen problem koji se odnosi na određena imenovanja i unapređenja koja se odnose na Oružane snage BiH.

"Usvojili smo i podržali Sporazum između Savjeta ministara i Vlade Turske o saradnji u pogledu izgradnje auto-puteva i drugih infrastrukturnih objekata. Predsjedništvo putuje 16. marta u Ankaru i taj sporazum će biti potpisan i to je bila najvažnija stvar na redovnoj sjednici", rekao je Dodik.

(Srna, Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE