• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saznajemo: Igor Radojičić sve bliže Savjetu ministara

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloš Lučić smijenjen je sa te pozicije, a na njegovo mjesto će SNSD predložiti Igora Radojičića.

 Saznajemo: Igor Radojičić sve bliže Savjetu ministara Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija donio je danas odluku o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglica BiH Miloša Lučića.

Pročitajte i ovo

''U skladu sa dogovorom političkih partija o formiranju Savjeta ministara BiH i raspodjeli ministarstava, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pripalo je predstavnicima Republike Srpske u Savjetu ministara BiH. Prema koalicionom sporazumu političkih partija iz Republike Srpske, funkcija ministra za ljudska prava i izbjeglice pripala je Demokratskom narodnom savezu (DNS), a na istu je imenovan Miloš Lučić kao prijedlog ove partije. S obzirom da je Demokratski narodni savez donio odluku o napuštanju koalicije i daljnjem opozicionom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Savjeta ministara u svom radu nema podršku predstavnika Demokratskog narodnog saveza u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Savjeta ministara je donio odluku o razrješenju dužnosti ministra Lučića," obrazloženo je u saopštenju Savjeta ministara.

Odluka o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića dostavljena je Parlamentarnoj skupštini BiH.

Miloš Lučić na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice imenovan je u maju prošle godine kao kadar DNS-a, stranke koja je tada bila dio koalicije oko SNSD, što se u međuvremenu promijenilo te u SNSD smatraju da iz tog razloga DNS ne treba ni da ima svog ministra u vlasti.

Prema našim saznanjima iz SNSD, na Lučićevo mjesto SNSD će predložiti Igora Radojičića, doskorašnjeg gradonačelnika Banjaluke, iako je Radojičić juče praktično demantovano takvu najavu.

U stranci nisu mogli zvanično da potvrde ovu informaciju.

''Zahtijevamo da Lučić bude smijenjen, a za njegovo mjesto imamo najboljeg mogućeg kandidata,'' rekao nam je portparol SNSD, Radovan Kovačević.

Radojičić je prilikom predaje dužnosti Drašku Stanivukoviću u decembru prošle godine rekao kako više nema konkretna politička zaduženja i da planira da se odmori od politike i javnosti.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Jedni te isti vazda , sami uhljebi, I tako u nedogled . Bruka

Darko

Njima nikad nemoze biti lose ili su ministri ili gradonacelnici direktori samo normalan svijet posten kad dobije otkaz dobio je otkaz a.ovi nemogu propasti ko rak rana neunistivi

Bobi coll

Sjasi murta da uzjase kurta.

MONDO REPORTAŽE