• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Otvoreni forum'': SNSD razgovarao sa predstavnicima akademske zajednice

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Rajčević izjavio je da u Republici Srpskoj postoji značajan intelektualni kapacitet, koji do sada nije bio dovoljno iskorišten prilikom donošenja važnih političkih odluka.

 ''Otvoreni forum'': SNSD razgovarao sa predstavnicima akademske zajednice Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Rajčević je naglasio da je upravo zbog toga ova stranka danas otvorila seriju sastanaka pod nazivom "Otvoreni forum", na kojem će jednom mjesečno okupljati predstavnike raznih društvenih grupacija kako bi čuli i njihov glas o svim važnim pitanjima u Srpskoj.

"Danas je SNSD zvanično počeo sa realizacijom inicijative koju smo najavili, a podrazumijeva otvaranje prema određenim društvenim grupacijama. Prva aktivnost u okviru te inicijative je sastanak rukovodstva stranke na republičkom i nivou grada Banjaluka sa predstavnicima akademske zajednice", rekao je Rajčević danas novinarima u Banjaluci.

Povezano

On je naglasio da je poziv predstavnicima akademske zajednice bio otvoren, te da mu se odazvalo 30 doktora nauka, redovnih i vanrednih profesora, docenata, sa Univerziteta u Banjaluci, ali i zaposlenih u realnom sektoru.

"Imali smo izuzetan odziv i u okviru otvorenog foruma razgovarali smo o stanju društva u Republici Srpskoj sa posebnim akcentom na Banjaluku. SNSD želi da čujemo glas, prije svega najumnijih, a to su svakako naši profesori i drugi predstavnici akademske zajednice", naglasio je Rajčević.

On je dodao da je tokom današnje sesije u prostorijama Glavnog odbora stranke, u kojoj su učestvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik Željka Cvijanović, izneseno puno zanimljivih prijedloga i inicijativa.

"Razgovarali smo o brojnim temama. Cilj nam je da u iskrenom dijalogu sa predstavnicima akademske zajednice čujemo njihove stavove o temama koje oni delegiraju", napomenuo je Rajčević.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE