• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupštinska većina u Banjaluci: Podržaćemo budžet sa amandmanima

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predstavnici stranaka koje čine većinu u Skupštini grada Banjaluka danas su saopštili da će podržati prijedlog budžeta Banjaluke koji će se pred odbornicima naći u srijedu, ako budu usvojeni njihovi amandmani.

 Skupštinska većina u Banjaluci: Podržaćemo budžet sa amandmanima Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

''Podržaćemo budžet da grad nastavi sa razvojem,'' rekao je Neven Stanić, šef kluba odbornika Ujedinjene Srpske.

"Želimo da usvojimo budžet, ali na način da kreiramo zajedno politike za grad Banjaluku i da u njega uključimo sve one kvalitetne stvari koje su značajne za grad", istakao je Stanić.

Povezano

Stanić kaže da je neprihvatljiv budžet kakav je bio u prijedlogu gradonačelnika u kojem nema nastavka projekata koji su započeti u prethodnoj administraciji, od puteva, nekih infrastrukturnih projekata i u kojem su smanjena sredstva za boračke organizacije.

On je napomenuo da je gradonačelnik indirektno priznao da prijedlog budžeta koji je on predložio nije dobar i kvalitetan.

"Gradonačelnik je uputio kontra amandmane na naše predložene amandmane i samim tim priznao da budžet nije dovoljno dobar i da su naši amandmani korektni i kvalitetni, a čak je našao i dodatna sredstva za te amandmane u budžetu grada", dodao je Stanić.

Šef kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da će SNSD podržati prijedlog novog budžeta grada Banjaluka uz amandmane koje su predložili.

"Ukoliko gradonačelnik ne prihvati naše amandmane i ne uvrsti ih kao sastavni dio budžeta, tražićemo izjašnjavanje skupštine o našim amandmanima", kaže Topić.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić poručio je da "niko ne može zaustaviti život u Banjaluci, pa ni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković."

On je rekao da će SNSD uložiti dva amandmana na prijedlog novog budžeta grada Banjaluka, što iznosi ispod tri odsto ukupnog gradskog budžeta, ističući da po svjetskim standardima to nema gotovo nikakvog uticaja na budžet grada.

"Ovim pokazujemo da smo za saradnju i dajemo mogućnost gradonačelniku da napravi od Banjaluke moderan, savremen i evropski grad, da nema nikakvih opstrukcija od koalicije koja čini većinu u skupštini grada i da on ima `odriješene ruke` da grad funkcioniše", istakao je Đajić.

Istovremeno, Kabinet gradonačelnika Banjaluke i savjetnik za ekonomska pitanja Bojan Kresojević stavili su se na raspolaganje svim šefovima odborničkih klubova i predsjedniku Skupštine grada, Mladenu Iliću za sva potrebna pojašnjenja vezana za predložene budžetske stavke.

"Uvažavajući činjenicu da su klubovi skupštinske većine u prethodnom periodu iskazivali namjeru da amandmanski djeluju na prijedlog i da na taj način zadovolje potrebe građana, koje smatraju prioritetnim, želim Vas obavijestiti da se stavljam na raspolaganje svim šefovima odborničkih klubova za davanje pojašnjenja o mogućnosti korekcija pojedinačnih budžetskih stavki," naveo je savjetnik Kresojević u dopisu upućenom Skupštini grada.

Kako je navedeno, kabinet je otvoren za saradnju i sve vrste podrške s ciljem da se predloženi amandmani uvrste na adekvatan način, odnosno da se korekcija budžetskih stavki napravi tako da ne utiče negativno na dalje funkcionisanje grada.

Skupština grada Banjaluka raspravljaće o novom prijedlogu budžeta na vanrednoj sjednici, zakazanoj za 14. april, dok je rok za dostavu amandmana danas, 12. aprila, do 14 časova.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE