• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković: Prihvatljivi amandmani Ujedinjenje Srpske i Demosa, ali ne i SNSD-a

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković apelovao je na odbornike u Skupštini grada da se danas usvoji budžet grada za 2021. godinu i naveo da su za njega u potpunosti prihvatljiva dva amandmana - Ujedinjene Srpske i Demosa, dok su amandmani SNSD-a neprihvatljivi.

 Stanivuković: Prihvatljivi amandmani Ujedinjenje Srpske i Demosa, ali ne i SNSD-a Izvor: Grad Banjaluka/ Aleksandar Čavić

Stanivuković je rekao da su neprihvatljivi amandmani SNSD-a koji se odnose na "izdvajanje iz budžeta za pronatalitetnu politiku od milion KM, te 2,7 miliona KM za jednokratnu podršku zdravstvenim radnicima.

"Bolje ikakav nego nikakav budžet da danas dobijemo", rekao je Stanivuković tokom rasprave o prijedlogu odluke o usvajanju budžeta grada Banjaluka.

Predstavnici skupštinske većine u Banjaluci ranije su najavili da će uz dva amandmana podržati budžet grada, kojima je predviđen milion KM za pronatalitetnu politiku, te 2,7 miliona KM za jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima.

Stanivuković je predložio amandman na budžet u iznosu od 100.000 KM namijenjenih za uređenje prostora u centru grada za tzv. „Sobu slavnih“ posvećnu borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Kako je obrazložio tokom zasjednja Skupštine, ova „Soba slavnih“ sadržavaće brojnu dokumentaciju o onome što je Banja Luka sa svojim narodnom preživjela u tom izazovnom vremenu.

S obzirom na to da se za gradnju Centralnog spomen-obilježja moraju riješiti imovinsko-pravni odnosi i da je trenutno nezadovoljvajuća dinamika realizacije tog projekta, odlučeno je da se u međuvremenu uredi „Soba slavnih“, za koju su, kako je rekao gradonačelnik – pronađena sredstava uštedama na platama i drugim izdvajanjima.

U Banjaluci je u toku vanredna sjednica Skupština grada na kojoj odbornici razmatraju prijedlog budžeta za ovu godinu u iznosu od 149,7 miliona KM.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Politika

Klasičan politički trik za prevući sebi većinu. Osim manipulacija i kampanje za izbore 2022 koju vodi već danas, bukvalno ništa za pola godine nije uradio. Grad je nazodovao 30 godina, više ga ni čistoća ne odlikuje. Samo priča i za 5 dana zaboravi šta je obećavao, lansira druge klipove za ekipu sa FB

Realan

@Politika sram te i stid bilo,poltronu

MONDO REPORTAŽE