• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: Prihode dobijene po osnovu Zakona o porijeklu imovine iskoristiti za razvoj Srpske

Autor Dušan Volaš

"Prioritet pri utvrđivanju porijekla imovine treba da bude na javnim funkcionerima", rekla je član Predsjedništva SDS-a Ivanka Marković

 Zakon o porijeklu imovine Republika Srpska Izvor: Privatna arhiva / za Mondo.ba

Član Predsjedništva SDS-a Ivanka Marković rekla je da SDS-ov nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine predviđa retroaktivnu primjenu tog akta do 1992. godine, uz očekivanje da dio prihoda ostvarenih njegovom primjenom bude iskorišćen za podršku borcima i za razvoj Republike Srpske.

Markovićeva je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da SDS nudi da zakon obuhvati dodatnih šest godina u odnosu na retroaktivnu primjenu do 1998. godine, kako se navodi u SNSD-ovom prijedlogu nacrta zakona koji će se naći na sljedećoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Kada je riječ o efikasnoj primjeni ovog zakona, Markovićeva je rekla da u tom smjeru treba obezbijediti nadzor i kontrolu, i to, između ostalog, formiranjem nezavisne parlamentarne komisije u kojoj će podjednako biti zastupljeni poslanici vlasti i opozicije.

Ona je rekla da bi ta komisija trebalo da sarađuje sa Poreskom upravom, te da bi dio sredstava i prihoda dobijenih primjenom ovog zakona trebalo da bude raspoređivan borcima i boračkim kategorijama, te za razvoj i obnovu Srpske.

"Prioritet pri utvrđivanju porijekla imovine treba da bude na javnim funkcionerima", rekla je Markovićeva i dodala da u cijelom postupku utvrđivanja nezakonito stečene imovine treba da postoji i mogućnost njenog zamrzavanja.

Markovićeva je dodala da je stav SDS-a da bi ovaj akt trebalo što prije stupi na snagu, uz očekivanje da to bude već početkom naredne godine.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE