• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o Đukanoviću: Politički klevetnik čija je karijera na zalasku

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izjavio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanovic politički klevetnik koji se pojavljuje kao samozvani vrhunski sudija i ocjenjivač, posebno pred međunarodim predstavnicima.

 Dodik o Đukanoviću: Politički klevetnik čija je karijera na zalasku Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Pokušava na taj način da sebe predstavi kao demokratu, iako se posljednjih godina u svojoj državi promovisao kao političar koji osporava osnovna ljudska prava, poput prava na slobodu vjeroispovijesti, rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše Đukanovićeve izjave u Bratislavi na konferenciji o Zapadnom Balkanu, među kojima je i ona da Srbija nikad nije prihvatila crnogorsku nezavisnost.

Dodik kaže da je to klasični primjer političkog klevetništva jednog frustiranog političara koji mijenja teze, jer opšte je poznato da Srbija ima diplomatske odnose sa Crnom Gorom, prenijela je RTRS.

Možda će vas zanimati

"Potpuno je legitimno i da Srbija kao ozbiljna država čuva interese svih Srba u regionu i taj potez srpske države i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je za svaku pohvalu, ne ugrožava nikoga, a to što ta posvećenost Srbije prema svom narodu smeta Đukanoviću i ne čudi, jer on ne vodi računa ni o velikoj većini državljana Crne Gore", istakao je Dodik.

On je ocijenio da je Đukanovic posebno ličan prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jer je zbog neprimjerenog sukoba sa njom izgubio sebi veoma dragu vlast, što nikako ne može da preboli.

Zaboravlja pri tome, kaže Dodik, da je Srpska pravoslavna crkva starija od Crne Gore i da je on predsjednik države čiji su upravo građani u ogromnoj većini vjernici te iste Crkve, čija mu je popularnost u Crnoj Gori zasmetala i pokušao je da je uruši diskriminatorskim zakonom.

"Napadi na SPC su očajničke izjave isfrustriranog političara na zalasku, koji je izgubio vlast i nastavlja da djeluje sa pozicija crnogorskog ultrašovinizma i etnocentrizma, naročito pred međunarodnim predstavnicima na međunarodnim skupovima kao što je bio ovaj u Bratislavi, ne bi li obezbijedio njihove garancije i podršku da produži svoj mandat predsjednika", rekao je Dodik, naglasivši da je svima poznato da o tome ne odlučuju svjetski moćnici već narod Crne Gore.

(Tanjug)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE