• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sestrić Alije Izetbegovića ambasador BiH u Norveškoj

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Dugogodišnji kadar SDA i sestrić Alije Izetbegovića Bakir Sadović zamijeniće Nedima Makarevića na mjestu ambasadora BiH u Norveškoj.

 Sestrić Alije Izetbegovića ambasador BiH u Norveškoj Izvor: YouTube/Screenshot

"Glas Srpske" napominje da je Sadović bio glavni kandidat ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković za vršioca dužnosti pomoćnika za multilateralne poslove, ali je, prema dobro obaviještenom izvoru iz Ministarstva, odustala od ove namjere nakon upozorenja Agencije za državnu službu.

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH došlo je do promjena u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH, a novi ambasadori izabrani su u Norveškoj, Francuskoj i Australiji.

Možda će vas zanimati

"Glas Srpske" navodi da će put Pariza dosadašnji savjetnik načelnika opštine Laktaši Bojana Kondić Panić koja će na ovoj funkciji zamijeniti Kemala Muftića koji ide na dužnost u Australiju.

Federalni mediji su ranije objavili informaciju da je za novog ambasadora u Kataru imenovan nekadašnji gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, a iz Predsjedništva BiH su demantovali ovu informaciju ističući da njegovo imenovanje nije bilo na dnevnom redu.

"Informacija o imenovanju Abdulaha Skake, koju su objavili pojedini mediji, nije tačna, a njegovo imenovanje nije ni razmatrano na posljednjoj sjednici", rekao je generalni sekretar Predsjedništva BiH Zoran Đerić.

Iako je iz Predsjedništva BiH demantovana informacija da će Skaka preuzeti dužnost ambasadora u Kataru, federalni mediji objavili su da je dosadašnji ambasador Haris Lukovac "demonstrativno podnio ostavku i nedavno se vratio u Sarajevo".

On se na ovaj potez odlučio, kako tvrde mediji, zbog nezadovoljstva čudnim odlukama Turkovićeve i ignorisanjem administracije kojom rukovodi. Kao kap koja je prelila čašu bilo je to što je Turkovićeva navodno neshvatljivo zaustavila već obezbijeđen aranžman veće količine vakcina o kojem se Lukovac dogovorio sa vlastima Katara.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE