• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova epizoda u seriji ''Kajak terasa'': Ministarstvo odgovorilo ''nažalost gradonačelniku'' Stanivukoviću

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Grad Banjaluka juče je objavio da je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS poništilo je rješenje Urbanističko–građevinske inspekcie o rušenju ''Kajak terase''. Danas je stigla reakcija iz ovog ministarstva.

 Ministarstvo odgovorilo Stanivukoviću Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

Naslovljena je kao ''reagovanje na objave Draška Stanivukovića na društvenim mrežama'' i ton reakcije daleko je od administrativnog: Stanivukovića nazivaju ''nažalost gradonačelnikom'' koji laže i optužuje, praveći ''rijaliti šou'' od politike.

"Draško Stanivuković, nažalost gradonačelnik Banjaluke, kad god mu je dosadno počne lagati i optuživati za kriminal i korupciju sve one koji ne žele da mu dopuste da od najvećeg grada u Srpskoj napravi „Zadrugu“. Svaki put kad bi da se igra, Stanivuković bi da ruši „Kajak“, nastojeći da, usput, pokaže svoju kreativnost kroz nimalo inventivnu igru riječi. On je, valjda jedini gradonačelnik koji bi radije da ruši nego da gradi i koji od jednog od najčistijih gradova u regiji pravi smetljište!" poručuju iz ministarstva.

Stanivuković se juče na tviteru, komentarišući rješenje iz Ministarstva, igrao riječima pa napisao: "Opet su neki, za ko zna koliko srebrenjaka, stali na stranu 'tajKuma' i odbranu privatne države." Nastavio je sa ''Srebrenka, koliko srebrenjaka koštaju vaše usluge?'', misleći da ministarku Srebrenku Golić.

...
Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

Iz njenog ministarstva Stanivukoviću savjetuju da bi trebalo - umjesto što kuka da mu je opet poništeno rješenje o rušenju „Kajaka“ i da prijeti krivičnim prijavama -  da dobro prouči rješenja koja je donijelo Ministarstvo i da svojim saradnicma, navodi se, naloži da poštuju zakonom propisane procedure.

"Ali za to je potrebno i znanje i zvanje, koje gradonačelnik Banjaluke, očigledno, nema. Mnogo je lakše prijetiti da će „završiti šta je započeo“. Lijepo bi bilo da se to započeto odnosi na fakultet, na obećanja o izgradnji infrastukture na području grada, besplatan prevoz za učenike osnovnih škola... Međutim, gradonačelniku Stanivukoviću su važnije morske igre i vožnje rijaliti zvijezda skuterom po Jadranu, uz već poslovično slikanje i svođenje funkcije gradonačelika najvećeg grada u Srpskoj na objave na Instagramu," slikovito primijećuju u Ministarstvu za građevinarstvo.

Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

O samom predmetu, napisali su da je Ministarstvo svaki put, vraćajući predmet u vezi s „Kajak terasom“ prvostepenom organu na postupanje, u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku, dalo uputstva za ponovno vođenje postupka, ali da ponovna rješenja gradske uprave nisu u skladu sa preciznim i jasnim uputstvima, a sam tim ni sa zakonom. Ministarstvo smatra da je to tako vjerovatno, ili zvog nestručnosti ili zbog toga što "gradonačelnik namjerno, iz samo njemu znanih razloga, traži od svojih saradnika da donose nestručna i nezakonita rješenja, za koja zna da moraju biti poništena, kako bi farsa koja samo njemu odgovara što duže trajala."

"Kad je toliko siguran u ispravnost svojih – rješenja zašto do sad nije srušio bespravno sagrađeni objekat i poštedio javnost još jednog rijalitija u kojem je on glavna zvijezda?" ponovo pitaju iz Ministarstva. Podsjećamo, već jednom su pozvali Stanivukovića da ''sruši, ako misli da je u pravu.''

Na kraju su ga pozvali da "počne raditi svoj posao u skladu sa zakonom" i da konačno počne ispunjavati predizborna obećanja. Njih je, zaključuju, Stanivuković olako davao i bez imalo moralne odgovrnosti. 

''Sapunica'' o ''Kajaku'' u kojoj glavnu ulogu igraju Stanivuković s jedne i ministarstvo ministarke Srebrenke Golić, s druge strane, zabavlja Banjalučane još od topljenja snijega. Više o svemu pročitajte u povezanim vijestima.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boki

Pitam se da li bi se ministarstvo ovako zalagalo za odbranu i nepravdu malog obicnog covjeka ali ne njih to ne zanima koliko su uporni u odbrani crvene sekte i njihovih interesa da je to strašno na šta su sve spremni smuci mi se nema ovde buducnosti dok nam ovakvi kroje sudbinu

MONDO REPORTAŽE