• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podnesen izvještaj protiv Stanivukovića zbog zloupotrebe položaja

Autor Dragana Božić

Protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, javila je ATV.

 Draško Stanovuković izvještaj zbog zloupotrebe položaja Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Isti izvor navodi da je policija podnijela izvještaj za krivična djela zloupotreba službenog položaja i nesavjestan rad u službi.

"Krivična djela izvršena su 20. maja kada je osumnjičeni, iskorištavajući ovlaštenja gradonačelnika Banjaluke izdao nalog da se dvije radne mašine (bager) prevezu iz kruga Odsjeka civilne zaštite Banjaluka iz naselja Rakovačke bare do Ulice Save Kovačevića, te 28. maja kada je izdao nalog da se započnu radovi navedenim radnim mašinama u Ulici Save Kovačevića, iako je znao, odnosno bio dužan da zna da u Odsjeku civilne zaštiti nije sistematizovano radno mjesto, niti je po drugom osnovu zaposleno lice koje je osposobljeno za upravljanje radnim mašinama", navodi se u izvještaju.

U izvještaju se dodaje da su na opisani način prilikom angažovanja navedenih radnih mašina angažovani radnici koji nisu osposobljeni da njima upravljaju, te je na taj način mogla da nastupi teža povreda prava drugog ili veća imovinska šteta.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE