• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD i PDP suprotstavljeni oko rebalansa budžeta: Ko je zaslužan za suficit?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Dragan Milanović izjavio je danas da bi budžet grada Banjaluka, predložen rebalansom, trebalo da bude najveći u posljednjih 12 godina, te da će dodatnim sredstvima biti riješeni gorući infrastrukturni problemi.

 Rebalans budžeta Banjaluke Izvor: Grad Banjaluka/ Aleksandar Čavić

Milanović je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da će se višak sredstava od oko 17 miliona KM, za koliko će budžet biti uvećan predloženim rebalansom, trošiti onako kako su zahtijevali građani u mjesnim zajednicama.

"Sredstva će biti utrošena na povećanje sredstava za održavanje rasvjete, higijene, puteva, kupovinu komunalne opreme", rekao je Milanović.

Povezano

Milanović je dodao da bi budžet trebalo da bude uvećan i za dodatnih šest miliona KM, koji će biti obezbijeđeni emisijom obveznica, a ta sredstva biće utrošena na rješavanje infrastrukturnih problema.

"Ta sredstva biće utrošena u rekonstrukciju glavnih saobraćajnica u četiri naselja Motike, Kuljani, Priječani i Debeljaci, gdje će u svako biti uložen po milion KM. Za rekonstrukciju saobraćajnice u Šargovcu planirano je 600.000 KM, za izgradnju ambulante u Dragočaju 400.000 KM, te milion KM za izgradnju multifunkcionalnog sportskog centra na Laušu, za koji je Srbija već donirala milion KM", dodao je Milanović, prenijela je Srna.

Odbornik ove stranke Krsto Golijanin rekao je da će zahvaljujući rebalansu, Banjaluka dobiti centralno spomen-obilježje poginulim borcima, za koje će biti izdvojeno 500.000 KM.

Klub odbornika SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka juče je objavio da su nezadovoljni predloženim nacrtom rebalansa budžeta Grada, jer, kako navode, prikazuje samovoljnu pojedinca, a ne odslikava potrebe građana.

Možda će vas zanimati

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da u predloženom nacrtu nema stavki koje su usvojene u prijedlogu budžeta i koje su bile dio amandmana koje je uložila skupštinska većina.

Predsjednik Savjeta za ekonomska pitanja Gradskog odbora SNSD-a Srđan Mijatović istakao je da je došlo do povećanja budžetskog okvira za 17 miliona KM, ali da to nije rezultat rada nove gradske administracije.

"Kada se uđe u analizu, dolazimo do egzaktnih podataka, koji govore da je do tog povećanja došlo isključivo zbog suficita od 6,2 miliona KM, koji je nastao kao rezultat rada prethodne administracije, zatim zbog planiranog povećanja prihoda od indirektnih poreza od 6,2 miliona KM, te zbog planiranih grantova Republike Srbije koji iznose 5,8 miliona KM."

Šesta sjednica Skupštine grada Banjaluke biće održana 21. septembra, sa početkom u 9.00 časova. Na ovoj prvoj sjednici nakon ljetne pauze, odbornici će razmatrati Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2021. godinu.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE