• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković: Ne treba lagati svoj narod, BiH je neodvojiva od Srba

Autor Siniša Stanić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković boravio je ovih dana na obilježavanju Dana srpskog jedinstva u Beogradu, a nakon centralne svečanosti dao je interesantne izjave za medije, pogotovo u kontekstu praznika koji se obilježavao.

 Stanivuković: Ne treba lagati svoj narod, BiH je neodvojiva od Srba Izvor: Printscreen

Na novinarsko pitanje voditeljke TV Prva da prokomentariše Dodikovo pozivanje na otcjepljenje Republike Srpske od BiH i njeno pripajanje Srbiji, Stanivuković je rekao da su to "obične fraze". Novinarka ga je zatim pitala misli li on da bi se to trebalo dogoditi.

"Ja znam šta bih trebao reći da bih dobio aplauz sa jedne i gnusnu kritiku sa druge strane. Treba zadržati hladnu glavu i voditi mudru politiku. Mislim da je greška lagati svoj narod. Imamo politiku iz Republike Srpske, koja svaki dan govori 'samo što se nismo otcijepili' i tako 20 godina i to je samo predizborni trik", kaže Stanivuković.

Možda će vas zanimati

On kaže da o otcjepljenju nema govora, jer je BiH i zemlja srpskog naroda koji tu baštini vijekovnu istoriju.

"BiH je neodvojiva od srpskog naroda. Odricati se BiH je odricanje vijekovne istorije svog naroda. Čudi me da neko ko ima 60 godina kao Dodik to ne zna i da se želi odreći deset vijekova svoje istorije. Ja živim u Republici Srpskoj i to je dio Bosne i Hercegovine. Dodiku je odzvonilo i on se koristi jeftinim trikovima. Dobijete kratkotrajni aplauz, ali nema vajde od toga", zaključio je Stanivuković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Браво дечко, тако је. Па чак и данас пола федерације је српска земља, сва гробља, цркве и земља народа који је избјегао је српска, а Додик хоће да се тога одрекнемо. Он би независну српску, па да је приватизује као Мило Црну гору, иако се већ одавно тако понаша, зато томе треба под хитно да се стане у крај.

BL

@СА Neuki Stanivuković neće određivati šta će srpski narod raditi. Ne postoji ni jedna država koja je pod svoje okrilje stavila sve što želi, ali je bitno da Srbi sa desne strane Drine po prvi put imaju državotvornu RS i da se tako zove Republika Srpska zna se i čija je i šta je, koja je trenutno entitet a istorija i pravo kazuju da je naredni korak u tako visokodecentralizovanim državama - nezavisnost. Dakle bosna, Travunija, Zahumlje jesu istorija, Kraljevina SHS takođe, Dušanovo carstvo, ali danas toga nema, ima jasno i glasno i međunarodno priznato Srpska Republika

MONDO REPORTAŽE