• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DNS: SNSD zloupotrebljava podatke građana u Banjaluci

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) saopštio je da im se obratio veći broj građana Banjaluke tvrdeći da su žrtve zloupotrebe ličnih podataka od strane SNSD-a.

 DNS: SNSD zloupotrebljava podatke građana u Banjaluci Izvor: Print screen

"Riječ je o ljudima čiji su podaci, kako sumnjaju, zloupotrebljeni tokom njihovog liječenja u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjojluci. Ogorčeni građani dostavili su nam dopise koje su dobili od strane Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka u kojem njih i njihove članove porodica pozivaju na stranačku tribinu, uzgred obećavajući čak i rukovodeće funkcije," saopštio je DNS.

Jedna Banjalučanka navode da je uplašena i zgrožena, jer je neko zloupotrijebio njene podatke.

"Nikada niti ja, niti je neko od moje porodice bio član SNSD-a, tako da sumnjam da su moji lični podaci zloupotrebljeni u UKC Republike Srpske, gdje smo nedavno bili na liječenju," ispričala je žena koja je zamolila da joj identite ne bude objavljujen.

U Gradskom odboru DNS u Banjaluci smatraju da je ovo "dokaz paničnog straha u redovima SNSD-a."

Predsjednik Gradkse organizacije, Radislav Jovičić, kaže je da je zloupotreba ličnih podataka, odnosno neovlašćeno korišćenje ličnih podataka nezakonito. U Krivičnom zakoniku Republike Srpske u članu 157. stav 1. jasno je naznačeno da „ko suprotno uslovima određenim u zakonu bez saglasnosti građana pribavlja, obrađuje, saopšti drugom ili koristi njihove lične podatke, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine“, napisali su u sapštenju.

Ova stranka putem svog pravnog tima nudi besplatnu pravnu pomoć građanima Republike Srpske prilikom pokretanja eventualnih sporova kod Agencije za zaštitu ličnih podataka.

"Istovremeno Gradski odbor DNS Banjaluka poziva nadležne u UKC Republike Srpske a naročito prvog čovjeka ove ustanove, da se umjesto stranačkim skupovima bave svojim poslom i urede haotično stanje i uvedu reda u protokole za oboljele od COVID-a," zaključeno je u saopštenju DNS.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE