• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS sprema krivičnu prijavu protiv Aleksandra Zolaka

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Vlada Republike Srpske priprema krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka

 Vlada RS sprema krivičnu prijavu protiv Aleksandra Zolaka Izvor: Agencija za lijekove

U Vladi su najavili da krivične prijave pripremaju protiv svih osoba koje su plasiranjem netačnih informacija širili paniku i ugrozili zdravlje ljudi.

Krivične prijave biće upućene Specijalnom republičkom tužilaštvu početkom naredne sedmice.

Vlada Republike Srpske je 1. oktobra uputila krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Riječ je o članu 195 Krivičnog zakonika Republike Srpske - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U prijavi se, između ostalog, navodi da je "Stanivuković u periodu od 24. do 30. septembra ove godine koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH da bi izazvao paniku, strah i neizvjesnost kod stanovništva Srpske.

To je činio iznoseći lažne tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UKC-u Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama - bolnicama na teritoriji Srpske, pacijentima oboljelim od zarazne bolesti kovid 19, koja je već odnijela nebrojeno života, daje industrijski kiseonik umjesto medicinskog kiseonika".

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Мени је драго да је неко напокон раскринкао ове, логично је да ће се бранити овако, то само потврђује да је фрка. Зашто нису похапшени Чађо, Ђајић, Шеранић или бар нека оставка, овако чупајући се само тонете све дубље, а и крајње је вријеме. Ако је Вишковић кадар за премијера, онда смо ми сви дебело заглавили...

Dani

@СА Ne bi da ulazim sad u zašto, ali Zolak itekako zaslužuje da u najmanju ruku bude smijenjen sa svoje pozicije. Čekao je četiri godine da pokrene stvar oko kiseonika?

MONDO REPORTAŽE