• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šmit u Banjaluci, posjetio dvije agencije i Upravu za indirektno oporezivanje

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kristijan Šmit kojeg dio međunarodone zajednice i BiH smatra visokim predstavnik boravio je danas u posjeti Banjaluci gdje je Agenciju za izdavanje identifikacionih dokumenata, Upravu za indirektno oporezivanje i Agenciju za lijekove.

 Šmit u Banjaluci, posjetio dvije agencije i Upravu za indirektno oporezivanje Izvor: OHR

Šmit je prvo posjetio Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), zatim Upravu za indirektno oporezivanje BiH, a onda i Agenciju  za lijekove i medicinska sredstva BiH, bh. institucije sa sjedištem u Banjaluci.

Šmit tokom posjete nije davao izjave novinarima, a OHR se oglasio saopštenjem u kojem navode da je Šmitova posjeta bila s ciljem da "institucijama pruži podršku i iskaže uvažavanje za značajan posao koji ove institucije obavljaju za sve građane Bosne i Hercegovine".

"Institucije koje sam danas posjetio pružaju prijeko potrebne usluge svim građanima ove zemlje. Pokušaji podrivanja ovih državnih institucija ne samo da predstavljaju ozbiljno osporavanje sa pravnog i političkog stanovišta, nego bi takođe rezultirali i ogromnim praktičnim problemima za građane", piše u saopštenju.

Šmit i OHR smatraju da bi bez ovih institucija, građanima bili uskraćeni lični i putni dokumenti, što bi im praktično onemogućilo da putuju i susreću se sa ostatkom svijeta.

"Financijski tokovi sa svim nivoima vlasti bili bi prekinuti, a osnovne usluge građanima bi bile ugrožene. Posebno zabrinjava činjenica da bi, u toku ove globalne pandemije, građanima bilo uskraćeno pouzdano snabdijevanje visokokvalitetnim lijekovima", izjavio je Šmit.

Šmit izražava zahvalnost za, kako navodi, ogroman doprinos koje ove tri agencije, zajedno sa svim ostalim institucijama daju na državnom nivou.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE