• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasili se iz Vlade RS povodom sastanka Viškovića sa predstavnicima "Garde Panteri"

Autor Siniša Stanić

Povodom medijskih napisa o spornom kredibilitetu predsjednika Udruženja veterana "Garda Panteri" Petra Cvijetinovića, koji se sastao sa sa premijerom RS Radovanom Viškovićem, oglasili su se danas iz Vlade Srpske.

 Oglasili se iz Vlade RS povodom sastanka Viškovića sa predstavnicima "Garde Panteri" Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Navode da se Vlada RS i njen predsjednik Radovan Višković sa dužnim poštovanjem odnose se prema svim organizacijama i udruženjima, proisteklim iz Odbrambeno otadžbinskog rata.

"Naglašavamo da Vlada pruža punu podršku svim aktivnostima koje baštine kulturu sjećanja na stradanja srpskog naroda tokom Odbrambeno otadžbinskog rata, uključujući i 'Gardu Panteri', koji su dali nemjerljiv doprinos odbrani Republike Srpske", stoji u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Kao razlog današnjeg sastanka Viškovića sa predstvanicima "Garde Panteri" iz Vlade navode podršku koju Vlada i njen predsjednik daje aktivnostima ovog udruženju.

"Ovo je bila prilika da predsjednik Vlade Radovan Višković izrazi poštovanje i zahvalnost zbog hrabrosti koju su, u najtežim vremenim za srpski narod, iskazivali pripadnici 'Garde Panteri', ne žaleći ni sopstvene živote da bi mi danas živjeli u slobodi", ističu iz Vlade.

Izraženo je i žaljenje što je prisustvo predsjednika udruženja Petra Cvijetinovića sastanku umanjilo njegov značaj.

"Istovremeno, ističemo da Vlada niti želi niti može da se miješa u unutrašnju organizaciju bilo kojeg udruženja ili organizacije, proistekle iz Odbrambeno otadžbinskog rata, naglašavajući da će Vlada i resorno ministarstvo i u budućnosti nastaviti da kroz razne programe podrške, radi na unapređenju položaja i statusa boraca i članova njihovih porodica", zaključeno je saopštenju.

(Mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE