• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD o aferama: PDP lansirao snimak svog člana, a sad pozivaju na empatiju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) najoštrije je osudio, kako su naveli, "prljavu političku kampanju koja se vodi preko intime učesnika u političkom procesu" i pozvao PDP da aferu "snimak" ne pripisuju drugim političkim partijama.

 Ivan Begić i Dalibor Pavlović Izvor: MONDO

"SNSD se preko bivšeg gradonačelnika Prijedora (Dalibora Pavlovića) suočio sa takvom vrstom kampanje i naša odluka je bila pozivanje na odgovornost čovjeka čija je intima, takođe, bila izložena javnoj osudi, a on i njegova porodica linču", saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da su "oni koji su lansirali fotografije, osudili Pavlovića, juče lansirali snimak svog člana, a danas pozivaju na empatiju prema tom istom čovjeku sa čijim životom su se poigrali" (misli se na Begića; prim.aut.).

"Pozivamo PDP da pitanje kandidatura za predstojeće izbore rješava na društveno prihvatljiv način, ne miješajući SNSD u svoja unutrašnja pitanja, i ne koristeći intimu učesnika u političkom životu", ističu u SNSD-u.

SNSD od istražnih organa očekuje da utvrde da li su tačne tvrdnje odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivana Begića da mu je prijećeno i da je ucjenjivan.

"Ukoliko se ispostavi da su tvrdnje tačne, očekujemo da se počinioci tih krivičnih djela otkriju i pozovu na odgovornost", navedeno je u saopštenju.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić saopštio je juče da se, zbog privatnog snimka koji je pušten u javnost, povlači iz politike, predaje mandat odbornika i napušta stranku. Begiću su poruke podrške uputili, između ostalih, predsjednik PDP Branislav Borenović i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, a slučaj je izazvao ogromnu pažnju na društvenim mrežama.đ

Crnadak: Brutalno i nisko

Potpredsjednik PDP, Igor Crnadak, komentarišući slučaj danas je saopštio da "niko nikada u političkoj borbi nije pao toliko nisko i pokazao monstruoznost i brutalnost kakvu smo vidjeli juče".

"Niko nije zaslužio ono sto je urađeno Ivanu Begiću i niko ne bi trebao da se onako poigrava sa ljudskim životima da smo normalno društvo", napisao je Crnadak.

Crnadak kaže da smo, na žalost, juče vidjeli "koliko je zatrovano društvo postala Republika Srpska nakon 15 godina vlasti SNSD-a i njihovih partnera".

On kaže da su još jednom potvrdili da su (SNSD) "najobičniji politički razbojnici, koji žele da u cijeloj Republici Srpskoj uspostave svoj nehumani sistem u kojem se gazi preko mrtvih da bi se došlo do još novca i moći".

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

...

Kada se gazi,pljuje i snima drugi,uredu je a kad maca dođe na tvoja vrata,pa ti vrati ono,sto si ti drugim radio e tada nevalja.Politika nije za svakoga.

Darko

Ovo što je uradio dečko iz PDPa je apsolutno neprihvatljivo da kruži i predstavlja se javno u društvu, i opozcija ne smije upasti u spiralu opravdanja, to bi se svelo na one navijačke parole pravda za ovoga ili onoga a on odvratnim ponašanjem taj isti se obrukao od osnovne čovječije moralne norme. Po meni kako je Pavlović podnio ostavku za svoju odvratnost, tako je trebao odmah uraditi i Stanivuković, ako ne samovoljno onda da ga Borenović pozove da se povuče.

MONDO REPORTAŽE