• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Burger iz njemačke vlade: Nećemo sarađivati sa Republikom Srpskom

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Portparol Ministarstva spoljnih psolova Nemačke Kristofer Burger izjavio je da nova nemačka vlada neće sarađivati sa Republikom Srpskom, čiji politički vrh radi na uništenju Bosne i Hercegovine.

 Parlament Njemačke Izvor: Envato

Burger je naveo da je ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok u poneđeljak izjavila da EU mora "poslati jasan signal protiv pokušaja secesije, kao i da se obezbedi da destruktivna politika srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika i RS ne prođe bez posljedica".

"Ta politika predstavlja oštar i opasan napad na jedinstvo BiH i na Dejton. Zato nam je jasno da mi nećemo sarađivati s entitetom koji aktivno radi na uništenju BiH, a radimo i na nivou EU kako bismo preraspodijelili sredstva projekata koja su namijenjena Bosni i Hercegovini", naveli su iz Ministarstva spoljnih poslova Njemačke.

Burger je još kazao da se unutar Evropske unije razmatraju i mere protiv pojedinaca koji dovode u pitanje teritorijalni integritet BiH.

"U bliskom smo kontaktu s partnerima u EU, ali i sa Sjedinjenim Američkim Državama i Velikom Britanijom. To su teme o kojima se sada vode rasprave kako bi se stavio jasan znak 'stop' na takve neprihvatljive secesionističke tendencije", kazao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Nkemačke, prenokeli su sarajevski mediji.

Prema njegovim riječima, kada će se donijeti takve odluke ne zavisi samo od njemačke vlade, već se tiče i koordinacije s evropskim partnerima.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

De

Možda je i bolje za nas da nema saradnje.....koja stalno nešto namece

MONDO REPORTAŽE