• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađarski šef diplomatije: Stavićemo veto na sankcije protiv Republike Srpske ako dođe do toga

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Zemlje na zapadu i sjeveru Evropske unije nastavljaju da se protive proširenju EU na Zapadni Balkan, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, nazvavši nedavne razgovore u Savjetu Evrope "otrežnjujućim".

 Mađarski šef diplomatije: Stavićemo veto na sankcije protiv Republike Srpske ako dođe do toga Izvor: Facebook/Szijjártó Péter

"EU ponovo nije uspjela da obezbijedi datume za integraciju kandidatima sa Zapadnog Balkana, a pregovori o pridruživanju tek treba da počnu sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom", rekao je Sijarto u objavi na Fejsbuku u subotu.

On je napomenuo da je Srbija otvorila četiri nova poglavlja u postupku integracije, čime je broj otvorenih poglavlja porastao na 22 od 35.

"Brisel se vraća nazad u politiku zapadnog Balkana ograničenu na držanje lekcija i sankcionisanje“, rekao je on, a prenosi Hungary Today.

Sijarto je napomenuo da je Analena Berbok, nedavno inaugurisana njemačka ministarka spoljnih poslova, zaprijetila Miloradu Dodiku sankcijama protiv RS.

"Mađarska će staviti veto na takav korak u EU ako ikada dođe pred Savjet", rekao je on.

Dodao je da EU samo jednoglasnom odlukom država članica može da uvede sankcije protiv bilo koga, ali da svima mora da bude jasno da Mađarska neće dati podršku nikakvim sankcijama protiv Dodika i da će u slučaju takvog prijedloga uložiti veto.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fino

Očigledno više nisu 90te. Niti je srpska bez prijatelja niti Zapad može svoju volju jednostrano da implementira bilo gdje u svijetu. Poenta je da ni jedan susjed Slovenija, CG, Srbija, HR, Mađarska nije protiv prava, Ustava, RS i Dodika. Zato je u Federaciji ovolika panika i histerija za sasvim obične političke rasprave i teme

Hmm

@Fino Boli istok za Srpsku i i zapad za Federaciju. Oni su ovdje da lome svoja koplja i izazivaju ratove, da na kraju stvore svoje kolonije i ispumpaju sve sto se moze ispumpati.

MONDO REPORTAŽE