• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik u Doboju: Započeti projekti biće završeni, iduće godine dosta novih

Autor Dragana Božić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da će svi započeti komunalni i privredi objekti u Doboju biti završeni u korelaciji sa Vladom Republike Srpske, te da će mnogi projekti biti započeti naredne godine.

 Srn2021-12-27_1938161_0.jpg Izvor: Srna

Dodik je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, rekao novinarima da je Doboj važan centar Republike Srpske, te važno komunikaciono i privredno središte.

"Sada nastojimo privući investitore i da otvorimo dovoljno radnih mjesta", rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da je na današnjem sastanku rezimirano ono što je urađeno na području Doboja, kao i da su izneseni planovi za narednu godinu.

On je naveo da je Doboj mjesto koje bilježi i pamti uspjehe u teškom i izazovnom vremenu.

"Kapitalni objekat koji bih izdvojio je bolnica. Nema nijednog razloga da neko sumnja da taj projekat neće biti do kraja doveden, u dinamici kako je to moguće", rekao je Dodik i dodao da je dosta objekata već završeno.

Dodik je je istakao da je ključno pitanje nastavak dalje izgradnje auto-puta za šta se vode pregovori i u narednih par mjeseci bi trebalo doći do ugovora koji će obezbjediti preduslove za izgradnju dionice od Johovca prema Modriči.

Razgovara se, kaže Dodik, i o dionicama koje će pokriti dio auto-puta od Rače do Bijeljini i da se napravi spoj kroz Brčko distrikt.

"Jedan od važnih projekata koji nas čeka iduće godine, gdje će opet Doboj zauzeti centralno mjesto, je gasifikacija Republike Srpske i izgradnja gasovoda sa ruskim partnerima, što smo prilikom moje nedavne posjete Rusiji precizirali", rekao je Dodik.

On kaže da su ovih dana razmijenjene mape puta, gdje je tačno predviđeno šta ko treba da učini kako ne bi bilo zastoja, dodajući da ostaje da se prate obaveze i da se one izmiruju.

Prema njegovim riječima, u narednih nekoliko godina treba očekivati da će Doboj imati svoju internu mrežu gasifikacije i da će dobiti najjeftiniji energent bez obzira na sadašnje stanje na tržištu.

"Nedavno sam bio i u Brodu gdje je otvorena jedna stanica, a u Brodu i ovom kraju namjeravamo da se grade i gasne elektrane. Već se razgovara da u Brodu bude kapaciteta 80 megavata, a ostale ćemo vidjeti gdje ćemo locirati", rekao je Dodik. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE