• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bisera Turković najavila: Amerikanci će danas objaviti kome su u BiH uveli sankcije

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministrica spoljnih poslova BiH Bisera Turković kazala je da se danas, u poslijepodnevnim satima, očekuje objavljivanje američkih sankcija protiv osoba u Bosni i Hercegovini.

 Sankcije SAD političarima i kompanijama u BiH Izvor: MVP BiH

Na pitanje novinara kada se sankcije mogu očekivati, Turković je odgovorila:

"Ja ne bih govorila o sankcijama izuzev da bi one zaista trebale biti u poslijepodnevnim satima objavljene. Ali red je da oni koji stoje iza sankcija trebaju pojasniti sve detalje i subjekte na koje će se sankcije aplicirati. U svakom slučaju, dosta dugo se radilo na tome i mislim da postoji usaglašen stav između SAD-a i EU. Ovo nije završetak, već početak izricanja sankcija", rekla je ona, prenosi Kliks.

Pročitajte i ovo

Specijalni izaslanik američkog predsjednika za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar je na kraju svoje posjete regionu u novembru, najavio sankcije protiv zvaničnika u BiH.

Kazao je jasno da su sankcije protiv političara realna opcija.

"Ove sankcije se odnose na pojedince i lideri moraju biti lično odgovorni. Jesmo razgovarali o sankcijama i sankcije su na stolu. I ne samo sankcije, postoje druga ekonomska sredstva koja se mogu provesti ne samo protiv lidera koji provode antidejtonske aktivnosti, već i protiv onih koji im daju podršku, protiv kompanija koje im pomažu", najavio je Eskobar.

U junu prošle godine predsjednik SAD-a Džo Bajden produžio je i proširio naredbu o blokadi imovine i obustavljanju ulaska u SAD osobama koje doprinose destabilizaciji situacije na zapadnom Balkanu.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

Bitno je da je Srpski narod uz svoje izabrane predstavnike i da su složni a kome ce ameri uvest sankcije,bas nas zaboli.

MONDO REPORTAŽE