• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS i PDP o kandidatima opozicije za Opšte izbore i mogućnosti povratka u bh. institucije

Autor Brankica Spasenić

Predsjednici SDS-a i PDP-a, Mirko Šarović i Branislav Borenović, otvorili su danas u Banjaluci dvije teme - početak razgovora oko zajedničkih kandidata za naredne izbore, te sjednici NSRS oko daljeg (ne)učešća srpskih predstavnika u radu institucija BiH.

 viber_image_2022-01-17_16-34-30-381.jpg Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Međutim, ni po jednoj temi nisu donijeli nikakve konkretne zaključke.

“Za sada nema najave sjednice , pa ćemo konkretne odgovore dati kada za to dođe vrijeme”, rekao je Šarović.

Što se tiče prijedloga PDP-a da jedan od zajedničkih kandidata opozicije bude Jelena Trivić (PDP), najvjerovatnije za predsjednika RS, Šarović je rekao da su to “primili k znanju”, a konačnu odluku će donijeti na organima stranke.

Borenović je rekao da su želje PDP-a da Trivić bude kandidat za predsjednika RS, te da su oni ubijeđeni da je njihova odluka ispravna i da će donijeti pozitivan rezultat na izborima u oktobru.

“Ubijeđen sam da ćemo u narednih nekoliko sedmica izaći sa kompletnim tandemom, vizijom i rješenjima koje će građani moći da čuju od naših kandidata”, dodao je Borenović.

Trivić je kazala da je zahvalna na saradnji sa SDS-om ali da će poštovati naredni period kada će se formalno potvrditi kandidatura, te da je ključno da se okupe oko istinskih principa i vrijednosti.

Što se tiče mogućnosti vraćanja srpskih predstavnika u institucije BiH, Šarović je naveo da nije dobio inicijativu niti poziv SNSD-a u vezi toga.

“Različito gledamo na jedinstvo i na koji način trebamo doći do dogovora. Za nas je neprihvatljivo da neko sam za sebe kaže da će procijeniti šta je dobro za RS, poput Dodika. On nije pozvan, zna se kako se konsenzus postiže. Dodik nas je uveo u cijelu ovu krizu i treba, na neki način, sam da se iz ovoga vadi. Sve ovo je loše što se desilo, izgubili smo vrijeme. RS je zahvaljujući njemu i aktuelnoj vlasti, postala svjetski slučaj i crna ovca u međunarodnoj zajednici”, kazao je Šarović.

Upitan konkretno da li podržava da se srpski predstavnici vrate u bh. institucije, rekao je da će saslušati Dodika u NSRS i razloge, te da će poštovati zaključke NSRS “kakvi god oni bili”.

Borenović je ocijenio da su riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, oko potrebe deblokiranja državnih institucija, pokazatelj da je Dodikova politika doživjela krah, kao i da ima “osjećaj” da je SNSD odlučio da se vrati u institucije.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE